Főoldal » Időjárás-előrejelzés: Száraz meleg helyett száraz hideg

Időjárás-előrejelzés: Száraz meleg helyett száraz hideg

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A mai nap 2011. október 14-e, péntek van. Sajnos az előző előrejelzésben írt aránylag nagy mennyiségű csapadék nem érkezett meg, csak a lehűlés, de nézzük mi várható a folytatásban a jelenlegi számítások szerint:

Szombat hajnalban 0 °C és 5 °C közé süllyed a levegő hőmérséklete, de a hegyvidékeken fagyhat is. Napközben 8 °C és 13 °C közé melegszik az idő. A mai nap a Felvidéken, az Északi-középhegységben és Pest megyében, holnap már csak a Felvidéken alakulhatnak ki kisebb esők, záporok, a hegyekben hózáporok. Az északi szél ma még élénk lesz.

Vasárnap reggel az összes hegyvidéken fagyni fog, -5 °C is lehet. Másutt 0 °C és 3 °C közé hűl a levegő. Csapadék csak a Kárpátokban várható. Napközben 5 °C és 10 °C közé melegszik a levegő.

Hétfőn reggel még hűvösebb lesz, a hegyvidékek, Erdély és Délvidék mellett délnyugaton és az Északi-középhegységben is többfelé fagyhat, másutt 0 °C  és 3 °C közé hűl a levegő. Napközben 5 °C és 10 °C közé melegszik az idő. Csapadék nem várható, de ködfoltok kialakulhatnak, míg napközben napos, száraz idő lesz.

Kedden a hétfőihez hasonló, hideg idő várható csapadék nélkül, de napsütéssel.

Szerdán délies széllel lassú enyhülés kezdődik, Erdélyben és a Felvidéken azonban még fagyhat. 0 °C és 5 °C közé hűl, napközben 13 °C és 18 °C közé melegszik a levegő. Ekkor már felhők is megjelennek az égbolton, de eső ezekből nem várható.

Csütörtökön 8 °C és 13 °C között lesz a minimumhőmérséklet. Napközben egy hidegfront éri el az országot, amit szórványosan záporok, majd egyre többfelé esők kísérnek. Nyugaton 10 °C körül, keleten és Erdélyben még 15 °C és 18 °C között lesz a maximumhőmérséklet. Eleinte nyugaton, majd este egyre többfelé megerősödik az északnyugati szél.

Pénteken esős időre ébredhetünk 3 °C és 8 °C közötti minimum hőmérsékletekkel. Az esőfelhők azonban jelenlegi számítások szerint már aznap elvonulnak és ismét szárazabb időszak köszönt be.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.