Főoldal » Időjárás-előrejelzés: Vége a forróságnak, de a szárazság még tart

Időjárás-előrejelzés: Vége a forróságnak, de a szárazság még tart

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ez elmúlt napokban Afrika felől igen meleg sivatagi levegő érkezett Kelet-Európa (ezen belül Magyarország) fölé. Napnyugatkor szerdán és csütörtökön (2011. augusztus 25.) lehetett látni különösen erős narancsságra égboltot, amely a szálló sivatagi pornak köszönhette színét. A vezérképen jól látszik az ég alján ez a sárgás szín.

Az előttünk álló napokban a 35 °C-os forróság megszűnik, bár továbbra is lesznek olyan napok, amikor 30 °C közelébe melegszik a levegő hőmérséklete. Komolyabb csapadékra csak a jövő hét végén lehet legközelebb számítani.

Ma (2011. augusztus 27.) este egy hidegfront ér hazánk fölé, amely késő délutántól záporokat, zivatarokat okozhata Dunántúlon, amelyekből felhőszakadás, vagy légeső is lehet. Késő estétől kis valószínűséggel a középső országrészben (főleg Budapest környékén) és északkeleten is kialakulhat zápor, néhol zivatar. Sajnos a keleti országrészben sehol nem várható komoly csapadék. A legmagasabb hőmérséklet 33 °C körül, késő este az Alföldön és a Délvidéken 20 °C, Erdélyben 15 °C, nyugaton 10 °C lesz. Nyugaton viharossá fokozódik az északnyugati szél!

Holnap reggel az Alföldön és a délvidéken 16 °C-ra, másutt 12 °C-ra rövidül a hőmérők higanyszála. Az esőfelhők legjava sajnos feloszlik, a Felvidéken és az Északi-középhegységben lehet néhol csapadék. Nyugaton és a hegyvidékeken 22 °C, másutt 27 °C lesz a legmagasabb hőmérséklet. A szél még élénk lesz a nyugati országrészben.

Hétfő reggel 10 °C és 15 °C közé hűl a levegő. Napközben 25 °C és 30 °C közötti hőmérsékletek lesznek. Legmelegebb a Dél-Alföldön lesz. A Felvidéken és az Északi-középhegységben lehet újabb zápor, zivatar.

Kedd reggel 12 °C és 17 °C közé hűl a levegő. Napközben 25 °C és 30 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Az Északi-középhegységben, a Felvidéken és Erdélyben lehet újabb zápor, illetve zivatar.

Szerda reggel is 12 °C és 17 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, de napközben 23 °C és 28 °C közé melegszik a levegő. Erdélyben alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Csütörtök (szeptember 1-je) a szerdaihoz hasonló idő várható.

Péntek reggel 13 °C és 18 °C közé hűl, napközben 26 °C és 31 °C közé melegszik a levegő. Napközben egy csapadékmező éri el az országot. Egyre többfelé alakul majd ki eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, vagy jégeső is lehet.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.