Főoldal » Madarak a bőrön 2.

Madarak a bőrön 2.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Előző cikkem folytatásaként

“Hölgyeim, a madarak ékesítenek bennünket!”

Előző cikkemben -„Madarak a bőrön”- bemutatásra került maga a madár szimbólum. Ennek története mellé párosul egy igen részletes leírás, hogy a kékmadár a boldogságot, egészséget, a galamb békét, a páva királyi, míg a sas, a szabad jellemet szimbolizálja. Továbbá mely kultúrákra tudjuk visszavezetni a madártollat és a szárnyaknak spirituális jelentései vannak számunkra.

A tetoválások azon kívül, hogy régen kasztokat, csoportokat különböztettek meg általa vagy az indiánokat nézve az összetartozás és a hova tartozás része volt, mára művészetté vált. Tulajdonképpen semmi „jelölési” formát nem lát el. Mostanra már színesek a formák és alakok, nem csak fekete-fehérek. Minden korosztályra hatással van, hiszen a pici gyerekek óhatatlanul is rápillantanak az üvöltő nonfi farkasra, a Batman-be szereplő Jokerre vagy az ijesztő grimaszokkal ábrázolt halálfejre. Én is megszoktam nézni ezeket az alkotásokat, pláne ha strandon van az ember, ahol eleve fel is tűnik. Sokszor meg is csodáljuk, hogy milyen jól mutat, mondjuk egy pillangó vagy delfin esztétikailag a bokán és még számos példát lehetne hozni rá. Rácsodálkozásunk sok formában nyilvánul meg: “diszkrét és csinos, ez tetszik!” vagy “hűha, ez nagyon extrém!”, de sokszor egymás között beszélve vagy a tekintetekről leolvashatjuk:“atya ég, ez meg mi?!”. Próbáltam inkább a csinos, de mégis mutatós alternatívákra koncentrálni, törekedve a címbe szereplő “ékesít” szóra. Igen, mindennek van egy szolídabb oldala is! 

Igyekeztem csatolt képekkel is megjeleníteni, melyek színesítik a női egyéniséget. Van, aki nem véletlenül ezt a madarat választotta, hiszen számára ez különös jelentést hordoz. Viszont van olyan, aki egyszerűen csak a művész tehetsége miatt szeretett bele a szimbólumba, amit egy életen keresztül viselni szeretne. Egy kicsit el lehet a képek segítségével elmélkedni: “Nekem melyik állna jól? és Hol?“. Remélem ad némi segítséget a döntésben és választásban!

Képek forrásai: www.hotdog.hu, csak-csajoknak.com, www.keptaram.hu, www.tetovalasmintak.com, www.reka-blog.blog.hu, www.westend-tatto.hu, www.tetovalas.biz 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.