Főoldal » Mit fogtam?

Mit fogtam?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Aligha van olyan horgász, aki föl ne tette volna már magának a címbeli kérdést, amikor ismeretlen halat látott ficánkolni a zsinórja végén. Ritkán akad ilyenkor tapasztalt társ, aki választ tud adni, és a magánykedvelők többsége se szakkönyvvel a zsebében indul horgászni.

A hal megtartása és elvitele meg túl nagy kockázat, hiszen védett vagy pláne fokozottan védett faj esetén igen súlyos következményekkel járhat. Így hát a zsákmány némi tanácstalanság után többnyire azonosítás nélkül kerül vissza a vízbe.

   A digitális technika elterjedésével azonban új lehetőség nyílt. A fogott halról képek készíthetők, amelyek otthon összehasonlíthatók a szakkönyvek ábráival, leírásaival, vagy kikérhető róluk a nagyobb halismerettel rendelkező horgásztársak véleménye.

   Ám ha így se születne megnyugtató eredmény, 2012 januárjától egy további lehetőség is rendelkezésére áll az érdeklődőknek.

A Magyar Haltani Társaság honlapján ugyanis új rovat indult (http://haltanitarsasag.uw.hu/mitfogtam_hu.php), amelynek éppen az a célja, hogy ilyen esetekben segítsen. Ezen az oldalon található egy e-mail cím, amelyre a halfotók és a fogási adatok beküldhetők. A társaság szakemberei ugyancsak e-mailben válaszolnak a levelekre, a közérdeklődésre számot tartó témák azonban – a beküldő monogramjával vagy nélküle – a honlapra is fölkerülnek.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.