Főoldal » Obama kutyája

Obama kutyája

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A hawaii születésű, idén (2012.) augusztusban 51 éves ifj. Barack Hussein Obama 2009. januárja óta Amerika – első színes bőrű – elnöke és 2009. április 14. óta kutyatulajdonos.

Obama a lányainak (Malia 1999-ben született, Natasha 2001-ben) kutyát ígért, mikor beköltöztek a Fehér Házba. Eredetileg egy menhelyről hozott eb lett volna a családi kedvenc, akivel szemben csak annyi volt a kikötés, hogy „antiallergén” kutyus legyen, mert Malia allergiás a kutyaszőrre. Végül nem menhelyről, hanem ajándékként kapták Bo-t, a néhai szenátortól, Ted Kennedy-től.

Bo 2008. október 9-én egy portugál vizikutyaként látta meg a napvilágot 9 alomtársával együtt Pennsylvania-ban. A fajtája közismert arról, hogy rendkívül családbarát, emberszerető, rövid szőrét keveset hullajtja, könnyen nevelhető és rendkívül vidám jószág – ideális minden kisgyerekes család számára.

A portugál vizikutyák őse egy régi francia fajta, a barbet, kinek a eredete pedig Észak-Afrikába vezethető vissza, ahol a berberek tenyésztették őket, eredetileg arra, hogy halászatkor a „szökevény” halakat visszatereljék a hálóba, illetve a partra vigyék a halászbárkák kötelét vagy az elsodródott hálókat. A víz szeretete mindegyik leszármazottjánál, így a portugál vizikutyáknál is megmaradt.

Bo nevét – bár eredetileg én is azt hittem – nem Barack Obama monogramja alapján kapta, hanem a lányok nevezték el így, anyai (Michelle Obama)  nagyapjuk beceneve – Didley – alapján Bo-nak, Bo Didley énekes-dalszerző neve után.

Bo azóta nagy közszeretetnek és közismertségnek örvend, több blog is szól róla és tudja mindenki, hogy vizikutya létére még nem tud úszni, viszont szereti a paradicsomot. :)

Bo-ról, a “First Dog”-ról azóta könyvek jelentek meg és plüss változatban  is bárki megrendelheti.

Érdekes élete lehet egy Fehér Házban élő kutyusnak… :)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.