Főoldal » Pulóver kötés a pingvineknek

Pulóver kötés a pingvineknek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Igen, a cím és a cikk is megmosolyogtatja az embert. Nagyon szép gesztus a hölgytől, hogy így odafigyel az állatokra és segíteni akar rajtuk. De ne próbáljon meg engem meggyőzni arról, hogy ez az állatoknak jó. A pingvin vízben táplálkozik. Fürdött már valaki pulóverben? Sokan tudjuk, hogy a ruha lehúz és nehéz úszni hosszú távon. Akkor miért akarunk rosszat az állatnak?! Pláne ha olajos a víz, így is pusztulásra lesz ítélve a jószág.

Félezer pulóvert akar kötni pingvineknek egy német nő. Természetvédők szerint így megóvhatják az állatokat az olajszennyeződés ártalmaitól.

Az elképzelés szerint a pulóverek olyan pingvineknek készülnek, amelyek tengeri olajszennyeződés miatt mocskosak lettek, a ragacsos olajtól pedig csőrükkel próbálják megtisztítani magukat, amivel viszont mérgező olaj kerül szervezetükbe. Ha pulóver van frakkjukon, akkor kevesebb olajat nyelnek – legalábbis ebben reménykednek a pingvinpulóverek állatvédő kiötlői.

A madarak “védőszentje”, a 64 éves Angelika Regenstein Hamburgban él, és életnagyságú plüsspingvineket használ modellként.

Ha fürgén kötök, akkor két éjszaka alatt elkészülök egy pulóverrel” – idézte az Austrian Times a pingvinsegítőt.

Forrás: http://www.hir24.hu/tudomany/2012/05/09/pulcsival-ovnak-a-pingvineket-a-szutyoktol/ 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.