Főoldal » “Rémséges” programok az Állatkertekben

“Rémséges” programok az Állatkertekben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az idén is több hazai Állatkert is várja „tökfaragós-rémisztgetős-beöltözős” állati programokkal a látogatókat október végén és november elején.

A Budapesti Állatkertben 2011. október 29. – november 6. között díjmentes a belépés azoknak a 14 év alatti gyerekeknek, akik bármiféle „halloween” jelmezben, álarcban, arcfestésben, esetleg plüss, rajzolt, festett vagy nyomtatott denevérrel, illetve egyéb, a erre az amerikai ünnepre jellemző tárggyal, rajzzal, fotóval érkeznek a Budapesti Állatkertbe. Jelmezverseny is várja itt a lurkókat: ez időszak alatt minden nap 14 órakor a Főkapu téren az állatkert képviselője kiválasztja a legötletesebb jelmezest a jelentkező kisgyerekek közül és egy kedves ajándékkal megjutalmazza. De Légy Ott programokat is megtartják továbbra is, az időjárás alakulásának függvényében.

A Budakeszi Vadasparkban halloween-i éjszakai kalandtúrára várják a családokat, baráti társaságokat. A résztvevők csapatokat alkotva indulnak a Budakeszi Vadaspark mögötti bekerített természetvédelmi erdő ösvényén játszódó kalandokra. Az egyes állomásokon a kisebbek az erdőben lapuló lényekre „vadásznak”, a nagyok tréfás szellemi kincskereséssel szerzik meg csapatuknak az értékes erdei valutát, a fabatkát. A résztvevők a játékok során ijesztgetés nélkül ismerkednek meg a az ez Amerikából ismert ünnep eredetével az ókori Rómától, az ír babonáktól a skót rejtelmes szimbólumokon át a középkori boszorkányokig. (a programon előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni – részletek ezen a linken)

A Győri Állatkertben éjszakai kalandtúrára várnak minden bátor jelentkezőt 2011. október 31-én. Lesz itt kígyó- és csótányszámlálás, szellemkergetés, szellemes vetélkedők, jelmezes felvonulások és bátorságpróbák, melyekről az Állatkertben sétáló boszorkányok adnak  részletes útbaigazítást. A gyerekeknek 4 állomásos kalandjátékban lehet részük, a felnőttek érdekes esti előadásokat hallgathatnak meg az nagymacskákról. Mindemellett meglepetések várják mindenütt itt a bátor esti állatkerti látogatókat.

Pécsi Állatkertben 2011. október 29-30-án Terráriumban 10 és 14 óra között vérfagyasztó pincetúrára mehet ki nem fél attól, hogy vámpírok és boszorkányok lesznek a vezetői a pókok és csótányok, valamint a többi Terrárium-lakó között. Lesz még itt bájitalkóstolás, tökfaragás, sült tök evés rémisztő történetek mesélése közben.

Nem a kelta eredetű hagyomány meghonosítása, hanem az állatoknak szóló móka miatt vált már hagyománnyá a Szegedi Vadasparkban, hogy óriástökökkel kedveskednek számukra: idén október 30-án, vasárnap adnak a ragadozóiknak ilyen játékszereket. Az eddigi tapasztalataik szerint az oroszlánok, tigrisek, jaguárok, pumák és más ragadozók, vagy éppen az ormányos medvék örömmel bontják szét a zsákmányt, amelybe időnként még némi finomságot is rejtenek.

Veszprémi Állatkertben 2011. október 30-31-én különleges akcióval várják az állatbarátokat: akik ezeken a napokon kifaragott töklámpással, vagy bármilyen kreatív, tökből készített alkotással (pl. állatfaragások), azok térítésmentesen tekinthetik meg aznap az Állatkertet (1 látogató – 1 tök). A legkreatívabb alkotást egy darab, egy főre szóló éves bérlettel díjazzák. Az alkotásokat az megjelölt időpontokban és helyszíneken lehet átadni az állatgondozóknak, akik azokat elhelyezik a kifutókon (regisztrációs lapot a tökfaragó versenyhez, illetve információt, hogy hol lehet átadni őket főbejáratnál lehet kérni).

Kellemes borzongást kívánok! (a szerk.) :)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.