Főoldal » Rendkívüli időjárás előrejelzés a holnapi napra (2013. június 23.): hajnali villámlás!

Rendkívüli időjárás előrejelzés a holnapi napra (2013. június 23.): hajnali villámlás!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat AROME csapadék-előrejelzési térképei szerint ma estig már csak a keleti országrészben lesznek zivatarok. Némelyik zivatar heves is lehet! Késő este azonban a nyugati határszélen már újabb viharzóna lép be az országba. Éjfél előtt nem fokkal erőteljes éjszakai gomolyfelhőképződés indul az Alföldön, és az egész Dunántúlon! Éjjel 2 és 3 óra körül Budapesten és környékén, hajnalban – már világosban – a keleti országrészben is lesznek zivatarok!

Erős szél, felhőszakadás, jégeső is kialakulhat! Heves zivatar is előfordulhat!

Délelőtt folyamán a zivatarzóna kilép az országból. Délután már csak az Északi középhegységben lehet újabb zivatar. Az északnyugati szél megélénkül és hidegfronti hatás lesz. Lehűl a levegő. A hőmérséklet 22 °C és 27 °C között lesz.

A Budapest és környékén, illetve a nyugati országrészben élő viharrajongók most már ne kezdjék el tölteni a fényképezőgépekbe való NiMH akkumulátorokat! A töltésen lévő akkumulátorokat legkésőbb este 21 óráig húzzák ki villámcsapás veszélye miatt!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.