Főoldal » Sakura ünnep a Füvészkertben

Sakura ünnep a Füvészkertben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik.

Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Hétvégi közönségprogramok április 7-8-án és 14-15-én:

Ingyenes szakvezetés a kertben mindkét hétvégén 11 és 13 órakor.

A Japán Alapítvány jóvoltából a kastély emeleti termében kiállítást rendezünk japán papírsárkányokból és pörgettyűkből. Nyitva tartás mindkét hétvégén 10-16 óráig.

Mindkét hétvégén árusít a Kertben a Maido webáruház, ahol minden megtalálható, ami Japánnal kapcsolatos.

A Magyar Origami Kör április 7-én szombaton délelőtt 10-12-ig tart origami bemutatót, kicsik és nagyok húsvéti témájú origamikat hajtogathatnak.

A látogatók megismerkedhetnek az autentikus a japán íjászattal: Kyudo hagyományos japán íjászat bemutató és kipróbálási lehetőség: április 7., 11. 13 és 15 óra. (11:00 3 fős ceremoniális lövés kimonóban, 13:00 3 fős vizsga lövésforma, 15:00 3 fős harctéri lövésforma)

Gáncs Nikolasz április 7-én szombaton 10:30 és 12:30-kor kalligráfia bemutatót tart és 14 órakor Hanami shodokai kalligráfia találkozó is lesz.

Április 8-án vasárnap 11, 13 és 15 órakor tartanak japán kalligráfia bemutatót, ahol bárki kipróbálhatja autentikus japán eszközökkel, hogy is fest a japán kalligráfia.

A Hanami teaház jóvoltábólautentikus japán teaszertartást is élvezhetnek a látogatók április 8-án 10h és 16h között. 

Április 14-15-én a kézműves foglalkozásokon a gyerekek kipróbálhatják kézügyességüket, sokféle tárgyat készíthetnek, melyek mind a japán kultúra és a tavasz jegyében készülnek. 

Április 15-én du. 15 órától Villányi G. András japán fordító irodalmi és zenei estje az Ázsiai kertben Szaigjó verseiről.

A Füvészkert minden nap 9 és 17 óra között tart nyitva, belépőjegy: 800 Ft, kedvezményes diák-és nyugdíjas jegy: 350 Ft. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.