Főoldal » Szárnyas kémkedők

Szárnyas kémkedők

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nem igazán értem mit néztek kémnek a madáron vagy magát a madarat???


Kémnek véltek egy sast Montenegróban, lelőtték.


Lelőttek egy lengyel ornitológusok által megfigyelt fekete sast Montenegróban, a rajta lévő jeladó rendszert pedig madárvédelmi szakemberek helyett a rendőrségnek adták át a helyiek kémkedésre gyanakodva. Az esetről az a montenegrói ornitológus számolt be a sajtónak, akinek lengyel kollégái jelentették, hogy az egyik általuk megfigyelt madár valószínűleg elpusztult Montenegróban, a jeladó rendszer viszont “ide-oda sétál”.


Kiderült, hogy a Bruzda névre keresztelt fekete sas a shkodrai (Skadar) nemzeti park igazgatójának udvarán pusztult el, miután egy vadász odavitte a sebzetten talált madarat. Az igazgató nem hívott állatorvost a meglőtt sashoz, a jeladórendszert viszont bevitte a rendőrségre, mert gyanúsnak találta a sasra erősített “nagy monitort”. A történetet felgöngyölítő podgoricai ornitológus szerint lesújtó, hogy a parkigazgató nem hívott állatorvost a sebzett sashoz. Egy természetvédelmi szakembernek illet volna felismernie, hogy madármegfigyelésről, és nem “ismeretlen repülő tárgyról” van szó és az eset ornitológusok, nem pedig a rendőrség hatáskörébe tartozik – mondta a szakember.  Az ornitológus közölte, hogy feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, hozzátéve, hogy csupán a jeladó rendszer értéke több mint ötezer euró (csaknem másfél millió forint). Beszámolt arról is, hogy lengyel kollégái diplomáciai közreműködéssel kérelmezik majd, hogy a montenegrói hatóságok adják át számukra a jeladórendszert, mert az elpusztult Bruzda része volt a lengyel nemzeti madárvédelmi programnak.  A fekete sas veszélyeztetett faj, Magyarországon fokozottan védett, eszmei értéke félmillió forint. (MTI)


Forrás: http://www.greenfo.hu/hirek/2012/12/12/szarnyas-kemkedokre-halal

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.