Főoldal » Téli vendégek II.: Varjak

Téli vendégek II.: Varjak

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az énekes madarak mellett hazánk éghajlata telelés szempontjától tökéletesen megfelel a varjaknak is. Ahogy az idő kezd hidegre -a hőmérő mínuszra- fordulni élőhelyeiken, varjak kolóniái indulnak el melegebb vidékekre. Az egész világról érkeznek, hiszen nálunk is megtalálják azokat a feltételeket (a szántóföldeken az élelmet, optimális klímát), melyek hatására kicsit „feltöltődnek”, s térhetnek vissza hazájukba. Mostanában országszerte megfigyelhetők a vetési varjak (Corvus frugilegus) felhői.

Lakhelyemen, Keszthely és környékén számos mezőgazdasági terület található, így a „megfáradt” vendégek jól lakhatnak, élelemhez jutnak. Megtalálhatóak a városban: bevásárlóközpontok gyepterületein, pláne egy esős napon, amikor bőséges táplálékhoz juthatnak. Ezt illusztrálják fotóim is (folyamatosan készítek és töltöm fel). Hasonló kép fogad minket mindenhol: Szombathely felé utazva, vagy akár Békés megyét is megemlíthetjük, melyről az alábbi link számol be: http://www.beol.hu/bekes/kozelet/millioszamra-erkeznek-a-varjak-343099. Pécsett is: http://www.pecsiujsag.hu/helyi-hireink/tul-jol-sikerult-az-irtas-ezert-egyre-tobb-a-varju-mar-a-belvarosban-is

Képek saját készítésűek, felhasználáshoz engedély szükséges!

Készítés ideje: 2012. 01. 14., 02.05.

K. helye: Keszthely

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.