Főoldal » TerraPlaza Gigantea – 2012. június 2-3.

TerraPlaza Gigantea – 2012. június 2-3.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az ország legnagyobb, két napos, egzotikus állat és növény expója.

Törpe kajmán, korallok, smaragdzöld fapiton, keselyűteknős, madárpókok, albínó kockáspiton, ritka orchideák, broméliák. Többek között ezeket a különleges élőlényeket is meg lehet majd csodálni 2012. június 2-3-án a Millenáris B épületében, ahol először rendezik meg a TerraPlaza Giganteát, Magyarország legnagyobb egzotikus állat és növény kiállítását és vásárát.

A szervezők célja, hogy megmutassák, a ‘nemszeretem‘ állatok is éppolyan szépségesek és szeretni valóak, mint a már hétköznapokban elterjedt, szokványosabb házi kedvencek.

Magyarországon először két napos és így hagyományteremtő ez az egzotikus állat- és növénykiállítás és -vásár. A 4700 m2-es területen közel 100 kiállító, kereskedő több mint 1000 különböző egzotikus fajt mutat be, amelyek nagy részét meg is lehet vásárolni.

A hüllők, halak, ízeltlábúak, broméliák, orchideák között olyan egzotikumok is ki lesznek állítva, mint a latin nevén Garra rufa, a bőrevő hal, másik nevén doktor hal, melynek különlegessége, hogy elhalt emberi hámréteggel is táplálkozik. A szépségipar a közelmúltban kezdte felfedezni jótékony hatását: ez az úgynevezett halpedikűr,.

A TerraPlaza Gigantea amellett, hogy a magyar terrarisztika és akvarisztika keménymagjának kötelező találkozója, fő küldetése, hogy közelebb hozza a természetet a felnövekvő generációhoz és szüleikhez. Célja valamint az emberek nevelése a felelős állattartásra, ezért számos olyan előadást is meghallgathatnak a látogatók – többek között a közelgő Környezetvédelmi Világnap alkalmából – amelyek az állattartás gyakran elhanyagolt alapjaira, vagy az egzotikus állatok életmódjának különlegességeire hívja fel a figyelmet (lesz például mikroszkópos bemutató, kaméleonok terráriumi tartása, stb.).

A rendezvény tehát a budapesti Millenáris B épületében, 2012. június 2-3-án 10-18 óráig látogatható.

A jegyárak:

Napijegyek:

Felnőtt: 1200 Ft

Diák/nyugdíjas: 1000 Ft

Bérlet 2 napra:

Felnőtt: 2000 Ft

Diák/nyugdíjas: 1600 Ft

A hétvégi bérletből 500 Ft, míg a napijegyből 250 Ft levásárolható a helyszínen, a kijelölt kereskedőknél (részletek a honlapon).

A 6 éves kor alatti gyerekeknek a belépés ingyenes.
A fogyatékkal élők, a MÁK igazolvány felmutatásával ingyen bemehetnek.
A TerraPlaza Giganteáról további információ a www.terraplaza.hu, vagy a facebook.com/terraplaza oldalon található.

A legkisebbeket játszóház, cápauszony simogatás és gyerekprogramok várják.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.