Főoldal » TiJöttök! Műszaki- és természettudományos életpályát népszerűsítő program

TiJöttök! Műszaki- és természettudományos életpályát népszerűsítő program

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Európai Uniós támogatással indul útjára a „TiJöttök!” elnevezésű program, mely a műszaki- és tudományos életpályákat kívánja bemutatni és vonzóvá tenni Magyarország fiataljai számára. A május 7-én induló program fővédnöke Dr. Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár. Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert 49,4 millió forintos támogatásnak köszönhetően a fiatalok megismerkedhetnek a tudományos kutatói, a vállalati mérnöki, illetve az innovatív vállalkozói életpályák nyújtotta lehetőségekkel.

 

A TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0041 azonosítószámú, „THE Felsőoktatási Roadshow és interaktív tudományos platform megvalósítása” címmel beadott pályázat keretében megvalósuló „TiJöttök!” program elsődleges célja, hogy a tehetséges fiatalok elérésével és bevonásával növelje Magyarország gazdasági és szellemi versenyképességét. A program kidolgozásakor a projektgazda INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársainak elképzelése az volt, hogy a mai kor és a fiatalok igényeinek megfelelő érdekes és figyelemfelkeltő módon betekintést adjanak a fiataloknak a tudomány rejtett kincseibe. Az ötletgazdák a kormányzati törekvésekhez illeszkedő módon, sikertörténeteken keresztül kívánják megszólítani és a műszaki- és természettudományos pályák felé orientálni a pályakezdő fiatalokat.

A program a magyar felsőoktatás tudományos és innovációs eredményeinek, illetve a tehetséges fiatalok bemutatásán keresztül kívánja bemutatni, hogy műszaki- és természettudományos végzettséggel a fiatalok milyen sokszínű és változatos életpályák közül is választhatnak, hiszen lehetnek tudományos kutatók, vállalati kutatók és mérnökök, vagy innovatív vállalkozók. A projekt teljes költségvetése 49.359.100- Ft, amelyet teljes egészében az Európai Unió és a Magyar Állam finanszíroz.

A célok elérése érdekében a program 2 fő pillérre támaszkodik. Egy internetes kommunikációs portál (www.tijottok.hu) kialakítására, illetve egy 12 helyszínből álló felsőoktatási roadshow megszervezésére és lebonyolítására. A program keretében külön kampányt szentelünk valamennyi magyarországi konvergencia régiónak, így egy-egy hónapig, az ott lévő felsőoktatási és kutató intézetek tudományos munkája lesz a kommunikációnk középpontjában.

A kampány és roadshow 2013. szeptemberében indul, és várhatóan 2014. februárjáig tart az alábbi 12 város felsőoktatási intézményét érintve: Debrecen, Nyíregyháza, Győr, Sopron, Kecskemét, Szeged, Veszprém, Pécs, Kaposvár, Gyöngyös, Eger és Miskolc.

A „TiJöttök!” program sikere érdekében  a szervezők arra kérik a fenti városokban tudományos munkát végző fiatalokat és felsőoktatási intézményeket, hogy osszák meg eredményeiket a Program szakmai megvalósítóival, így a szeptembertől induló kommunikációs kampányban ők is megmutathatják magukat az egész országnak.

A program megvalósítója: INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft.

A program szakmai együttműködő partnerei: Nemzeti Innovációs Hivatal, Magyar Innovációs Szövetség, Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, EHF – Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány, Csodák Palotája Nonprofit Kft., The Hyperion Group Kft., Richter Gedeon Nyrt., Grundfos, IND Group

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.