Főoldal » Trópusi rovarok a Savoya Parkban – március 24-25.

Trópusi rovarok a Savoya Parkban – március 24-25.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A budapesti, 11. kerületi Savoya Parkban 2012. március 24-25-én kerül megrendezésre a ’Trópusok rovarcsodái’ elnevezésű kiállítás.

A bevásárlóközpontban a kétújfalui rovarház  gyűjteményének jelentős része kerül bemutatásra, amely Közép-és Dél- Amerika, Afrika, Délkelet- Ázsia, Ausztrália és Pápua Új-Guinea jellegzetes, színpompás rovarfajait mutatja be.

A kiállításra kerülő példányok gyűjtője és tulajdonosa  Sár József. A pécsi születésű entomológus  három brazil expedícióján az óriásbogarak szinte valamennyi faját begyűjtötte.

A kiállítás egyik különlegessége az óriás cincér, amely akár 20 centiméteresre is nőhet, ezért a ma ismert legnagyobb bogárfaj a földön.

A kiállított rovarpreparátumok között lesznek a meleg égöv csodás pillangói, köztük a brazil morpho lepkék, más néven azúr lepkék. Ugyancsak páratlan a 4 centiméteres brazil puskagolyó hangya, amelynek veszélyes méreganyagát egyes amazonasi indián törzsek a férfivá avatási ceremóniákon használják. A két napos rendezvényen sáskák, szöcskék, kabócák, hangyák és darazsak mellett nemcsak rovarokat, hanem más ízeltlábúakat is bemutatnak, például madárpókokat és skorpiókat.

A kiállítás mindkét napján 14 órától Sár József interaktív előadást tart a brazíliai expedícióiról.

Akinek bogarat ültet a fülébe, az meg is nézheti a trópusokon gyűjtött indián tárgyakat, gaucho eszközöket, az esőerdei fák terméseit és halpreparátumokat a brazil-sarokban.

A játékos kedvű családok 10 és 18 óra között tavaszköszöntő kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek. A gyerekek pillangót készíthetnek színes tollakból, katicabogarat dióhéjból, pókot zseniliadrótból, rovarokat papírból, állatkákat fonalból, valamint lesz mozaikép- és hűtőmágnes készítés.

A kiállítás és a programok ingyenesek.

Forrás: http://www.haziallat.hu/esemenynaptar/2012/03/24/632/

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.