Főoldal » Új krokodil gőte fajt fedeztek fel

Új krokodil gőte fajt fedeztek fel

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Vietnámi és japán kutatók Észak-Vietnám Ha Giang és Cao Bang tartományok hegyvidéki területein találták meg az új fajt. Az új fajt Tylototriton ziegleri-nek nevezték el Dr. Thomas Ziegler (kölni állatkert kurátora) tiszteletére. A Vietnámi Természettudományi Múzeum szerint Dr. Thomas Ziegler sokat tett a biodiverzitás megörzéséért és kutatásáért Vietnámban.

Nguyen Thien Tao, a kutatócsoport egyik tagja szerint a hím és nőstény Tylototriton ziegleri-k hossza kb. 54-68 mm és 71 milliméter farkuk nélkül. Bőrük durva felületű, barna, vagy fekete színű, rajtuk kisebb-nagyobb duzzanatok találhatók. A gerinc mentén és a test két oldalán nagyobb csomók futnak végig. Narancssárga foltok vannak a csomókon, az ujjak végén, a kloákánál és a farkuk bizonyos részein. 

Forrás:

Kanto Nishikawa, Masafumi Matsui and Tao Thien Nguyen. 2013. A New Species of Tylototriton from Northern Vietnam (Amphibia: Urodela: Salamandridae). Current Herpetology. 32(1):34-49.

http://www.bioone.org/doi/abs/10.5358/hsj.32.34

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.