Főoldal » Vidám Doboz Napok

Vidám Doboz Napok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szeptember 10-11-én, immáron harmadik alkalommal rendezi meg az IKSZ (Italos Karton Környezetvédelmi Szolgálat) a „Vidám Doboz Napok” című akciót a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

E két napon 10 darab italos karton dobozért (lehet tejes vagy gyümölcsleves is) cserébe a gyerekek ingyenes léphetnek be az Állatkertbe. A dobozokat az Állatkert főbejáratánál létesített ideiglenes gyűjtőponton veszik át (1 doboznak 1 db 1 literes  vagy 3 db 2 dl vagy 3 dl-es doboz felel meg).

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az italos karton dobozok is szelektíven gyűjthetők és újrahasznosíthatók.

Néhány érdekesség az italos kartonokról:

· Minden egyes italoskarton-doboz minimum 75%-ban (újrahasznosítható) papírból készül,
· Az újrahasznosított kartonokból sokfajta hasznos termék készíthető: csomagolópapír, toalett papír, konyhai törlőkendő, tojástartó doboz, irodai termékek, üzenõ táblák, vagy éppen ipari használatra készülő kábeldobok
· Az italos kartonokból megmaradt műanyag és alumínium újrahasznosított energiaforrásként kerül felhasználásra,

· Az italos kartonokat több mint 50 éve fejlesztették ki,
· Európában naponta több mint 100 millió liter folyékony élelmiszert – tejet, gyümölcslevet, bort, vizet, levest, joghurtot – csomagolnak,
· Az italoskarton-csomagolásához felhasznált anyagok mennyisége 1970 óta 20%-kal csökkent,
· Az egyliteres dobozok körülbelül 28 gramm csomagolóanyagot tartalmaznak. Ez a becsomagolt termék súlyának mindössze 3%-a.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.