Főoldal » Villám csapott Pécelen a lakásom erkélyéről is jól látszó dombtetőn levő házba, amely kigyulladt

Villám csapott Pécelen a lakásom erkélyéről is jól látszó dombtetőn levő házba, amely kigyulladt

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Villám csapott Pécelen a lakásom erkélyéről is jól látszó dombtetőn levő házba, amely kigyulladt és tetőszerkezete kiégett. A jelenség azonban nem szokatlan errefelé.

A http://kopaszhegy.hu/ és a http://www.peclinfo.hu oldalakról kaptam a hírt, de a zivatar idején Rákoscsabán, Budapest XVII. kerületében a nagyszülőméknél tartózkodtam. Így túl sok felvételt nem készítettem a viharról, amely  12 órától kezdődött és kb. 30 percig tartott. A viharban eleinte  felhővillámok dörgését hallottam, majd csak a második felétől (kb. 12:15 után) volt kb. 15 darab felhő-föld villám a hangok szerint. Néhányat szemmel is láttam a vihar vége felé, de a kamera felvételén nem látszódott jól a villám a nappali világosság miatt. A dombtetőn nem ritka jelenség a villámcsapás. Nekem idáig 8 év alatt két darab fényképet sikerült készíteni arra a részre becsapó villámról, aminél azonban a jelenség jóval sűrűbben fordul elő. További részletek itt:

Villám csapott Pécelen a lakásom erkélyéről is jól látszó dombtetőn levő házba, amely kigyulladt

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.