Főoldal » Zenés Állatkerti Esték 2012.

Zenés Állatkerti Esték 2012.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az előző évek sikeres állatkerti hangversenysorozatait követően immáron 11. éve rendezik meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Zenés Állatkerti Esték programsorozatot, melynek keretén belül idén 7 koncertet szerveznek.

A „Zenés Állatkerti Esték” a hangulatos Nagy-tó parti helyszínen kerülnek megrendezésre.

A koncertek 20:30-kor kezdődnek, de a vendégek a koncertjeggyel már 19:00 órától beléphetnek a kertbe, meglátogathatják az Akváriumot és a Pálmaházat, és gyönyörködhetnek a tóparti naplementében. Az öreg platánfák alatt gyertyafénynél lehet vacsorázni az Állatkert éttermében, nyitva tart a pálmaházi Gundel Kávézó terasza is, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a tóra.

A nyár folyamán mindenki ízlésének megfelelő zenei stílusból választhat. A hangversenysorozatban elsősorban a jazz, a dixieland, a klezmer zene legkiválóbb képviselői lépnek fel, de a kínálatbanban szerepel a könnyedebb komolyzene is.

 

2012. július 11. szerda (esőnap: július 12.)

Benkó Dixieland Band

A dixieland muzsika nagyon jól szól az Állatkertben! Különösen, ha ismét a műfaj koronázatlan királyai adják elő világszerte ismert és elismert zenéjüket. A jubileumi koncertsorozatot világslágerekkel teszik feledhetetlenné – New Orleans és Amerika után ezúttal a Budapesti Állatkert színpadán.

 

2012. július 18. szerda  (esőnap: július 19.)

Orosz Zoltán – Balkán Project

A harmonikaművész és barátai csalhatatlan technikával ejtik rabul a zeneértő hallgatóságot. Előadásukban a jazzes elemek, a friss hangszerelés és a szabad improvizációval átszőtt délszláv népzene, hamisítatlan világzenei élménnyé teljesedik ki.

 

2012. július 25. szerda (esőnap: július 26.)

Szalóki Ági : „Bárcsak ez az éjszaka…”

Még a Madárház lakói is felkapják a fejüket, mikor az autentikus népzene Szalóki Ági tiszta, csengő hangján szólal meg – tele élettel, érzékenységgel, őszinteséggel és játékossággal. Már énekelt a Besh o Drommal, örömzenélt Szakcsi Lakatos Bélával, de meghódította Montrealt, Londont és Párizst is.

 

2012. augusztus 1. szerda (esőnap: augusztus 2.)

Hot Jazz Band

Közreműködik: Bolba Éva ének

Épp 100 éve nyílt meg másodszor a Budapesti Állatkert. Akik akkor sétáltak nálunk, még hallhatták eredetiben azokat a melódiákat, amelyeket most a Hot Jazz Band és Bolba Éva felidéznek. A régi filmslágerek és a jazzkorszak népszerű szórakoztató zenéje a mai napig megdobogtatják a szíveket egy forró nyári estén.

 

2012. augusztus 8. szerda (esőnap: augusztus 9.)

Molnár Dixieland Band

Vendégek: Szulák Andrea, ének és Balogh Kálmán, cimbalom

Mikor leszáll a nyári este, az állatkerti Nagy-tó partján felcsendülnek a jazz magával ragadó ritmusai. Molnár Gyula és zenésztársai csaknem fél évszázada képviselik hazánkat külföldi jazzfesztiválokon, világhírű szólistákkal játszottak és számtalan díjat nyertek. Erre a különleges előadásra még a halak is fület növesztenek!

 

2012. augusztus 15. szerda (esőnap: augusztus 16.)

Budapest Bár Koncert

Közreműködik a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri, Rutkai Bori és Keleti András

Jó adag cigány temperamentum, kitűnő zene, némi magyaros dallamvilág, megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal, ízesítve Karádyval, Jávor Pállal, legújabban pedig Beatlesszel, Hungáriával, orosz dalokkal – mindez világszínvonalú cigányzenekar és élvonalbeli magyar énekesek előadásában. A Budapest Bár idén is állati jó bulit csinál!

2012. augusztus 22. szerda (esőnap: augusztus 23.)

Budapest Klezmer Band

A tradicionális zsidó muzsika minden évben utat talál a közönség szívéhez. Szokás szerint bombasiker várható. Saját szerzeményeiket Jávor Ferenc (Fegya), a zenekar alapítója komponálja, de repertoárjukban zenei átiratok is szerepelnek. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt

 ———

A koncertek előtt az állatkert kapuit 19 órakor nyitják meg, az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A koncert kezdetéig a Pálmaház és környéke vendégeink számára nyitva tart.

A Barlang Étterem kerthelyiségében különleges, hideg és meleg ételekkel várják a vendégeket. A Pálmaházi Gundel Kávézóban fagylaltkelyheket, koktélokat és kávékülönlegességeket fogyaszthatnak.

Jegyek 3300 forintos egységáron kaphatók a Fővárosi Állat- és Növénykert pénztáraiban, valamint a Ticket Express Jegyirodában (1061 Budapest, Dalszínház utca 10.) és az EVENTIM hálózatban, a Rózsavölgyi Jegyirodákban (1052 Budapest, Szervita tér 5. és 1053 Budapest, Múzeum krt. 21.) a Jegymester Kft. (www.jegymester.hu) weboldalán.

 

Felejthetetlen élmény, mindenkinek ajánlom! – a szerk. :)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.