Főoldal » A Bodeni-tó szépsége

A Bodeni-tó szépsége

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Bodeni-tó Voralberg-i része többet kínál idilli alpesi képnél. Kellemesen kisvárosi környezet, csodálatos természet. A régió csodás természeti környezettel büszkélkedhet, és ideális kiindulópont a nemzetközi Bodensee környékén tett kirándulásokhoz.

Az 536 km-es Boden-tó a Balaton és a Genfi-tó után Közép-Európa harmadik legnagyobb tava, és már ősidők óta egy dinamikusan növekvő kulturális régió központja, amelyben többek között Bregenz városa az egyik legjelentősebb impulzusadó.

A legutolsó jégkorszak idején húzódott vissza egy gleccser a Rajna völgyéből és alakított ki egy medencét az Elő-Alpokban. Ebben a teknőben található ma a 63 kilométer hosszú, 14 kilométer széles és 254 méter mély Bodeni-tó, amelyik Svájc (a partszakasz 27 %-a), Németország (62 %) és Ausztria területén nyúlik el. 

Melegebb nyári napokon a víz hőmérséklete eléri a 26 °C-ot. A Bodeni-tó tulajdonképpen két tóból áll, az Oberseeből és az Unterseeből. A Rajna a tóba folyó több mint 200 folyó legjelentősebbje Ausztriában. A Rajna torkolatánál egy megközelítőleg 2000 hektáros, síkvízzel, mezőkkel és ártéri erdőkkel tarkított táj alakult ki, amelyet természetvédelmi területté nyilvánítottak, ahol 330 különböző madárfaj lelt élőhelyet magának.

A korai kőkorszakból is találtak már a tó környékéről emberlakta területekre utaló jeleket. Települések a régióban: Bregenz, Dornbirn, Hohenems, Feldkirch, Hard, Ebnit, Laterns, Möggers, Rankweil.

A Bodeni-tó osztrák oldalra eső partszakasza 27 km-es, amelynek nagy része kiválóan alkalmas a fürdőzésre, legyen szó szabad strandokról, vagy komfortosan kiépített strandfürdőkről. A Bodeni-tóban és medencében is lehet fürödni.

A strand mellett egy csónakkölcsönző működik, így felfedezőútra mehetünk a tavon. Közép-Európa harmadik legnagyobb tavának partján található Vorarlberg tartományi fővárosa Bregenz, amely sokszínű sportos és kulturális ajánlattal csábítja a turistákat. 

A 2000 éves történelemmel büszkélkedő, Bodeni-tó partján fekvő városnak a jelképe a középkori városmagban található Márton-torony. Itt található a Vorarlbergi Hadtörténeti Múzeum. A toronyból szép a kilátás a tóra. 

A tóparton a Művészetek Háza számít az építészetileg leglátványosabb épületnek. Közvetlenül mellette található a kikötő, ahonnan sétahajók indulnak a középkori szigetvárosba, Lindauba és Mainau szigetére.

Forrás: www.hetedhetorszag.hu/ausztria

Képek:www.ausflugsziele-reiseziele.de,www.artdentalcentre.com, www.fotowettbewerb.hispeed.ch, www.bodensee-woche.de

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.