Főoldal » A Camp Nou, a Barca stadionja

A Camp Nou, a Barca stadionja

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A focirajongóknak biztosan nem kell bemutatnom a Camp Nou-t, melyet 1957-ben nyitottak meg a Barcelona FC otthonaként. A sok helyen tévesen Nou Campnak hívott stadion 99 ezer néző befogadására alkalmas, és ezzel Európában a legnagyobb arénának, míg a világon a 11. legnagyobbnak számít. A stadion hivatalos neve Estadi del FC Barcelona volt, egészen 2000-ig, amikor is a klubtagok megszavazták, hogy a népszerű becenéven szólítsák az épületet. 1972 májusában a Camp Nou adott otthont az első Európai Kupagyőztesek döntőjének, melyet a Rangers vívott a Dinamo Moszkva ellen és, ami a Rangers győzelmével ért véget. 

A futballmérkőzések mellett olyan együttesek, és énekesek barcelonai koncertjeinek adott helyet a Camp Nou, mint a U2, a Pink Floyd, Michael Jackson, Bruce Springstreen, Frank Sinatra, vagy Madonna

Ha valaki Barcelonában jár feltétlenül meg kell látogatnia ezt a stadiont, hiszen a túra alkalmával az érdeklődők bejuthatnak a múzeumba (1,2 millió látogató évente), a csapat öltözőjébe, a futballpályára, ahol a gyepen is sétálhatunk, a TV-szobába, és a végén a kezükbe foghatjuk a Bajnokok Ligája serleget.

A stadiontúra, és a múzeumlátogatás 19 euróba kerül, míg a 6-13 éveseknek 15,50 euró a belépődíj ára, a 6 éven aluliaknak pedig ingyenes.

Stadiontúrára és múzeumlátogatásra minden nap 10 és 18:30 között van lehetőség, míg vasárnaponként és ünnepnapokon 10 és 13:30 között. Meccsnapokon csak a múzeum látogatható, az is csak 10-től 15:30-ig.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.