Főoldal » A királynővé válás csodája

A királynővé válás csodája

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hazánkban számos hotel rendelkezik megfelelő adottságokkal és háttérrel ahhoz, hogy alapfunkciója, a szállás- és étkezés biztosítása mellett biztos alapot szolgáltasson a sikeres rendezvények megvalósításához. Legyen szó egy-egy családi eseményről, baráti összejövetelről, üzleti találkozóról vagy konferenciáról. Minden esetben más és más igény merül fel a létszám és a jelleg függvényében. A hotel lehetőségeihez mérten pedig szűkíti vagy tágítja tereit. A szabályok azonban változatlanok maradnak. Az infrastruktúra és a hozzáadott érték együttes jelenléte. Egyszerűen fogalmazva az épület és az ember. „Tankönyv ízűen” a rendezvényszervezés egy olyan átfogó tevékenység, mely a teljes körű tervező-, előkészítő- és szervező munkát magában foglalja az adott rendezvény lebonyolításával kapcsolatban 

Az ember tervez, előkészít, szervez és megvalósít. A fejekben gondolatok, a papírokon tervek, a befogadó, az épület pedig készül az átváltozásra.

Tapasztalatom szerint a rendezvényszervezés egy rózsabokor ültetése, melyet ápolni kell, tüskéi néha sebeket ejtenek, de virága díszként szolgál és szirmainak lehullása után még sokáig őrzi az illatát.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a kezdetektől láthattam, amint öltöztetik a „menyasszonyt”, akit már akkor is ismertem, amikor megkérték a kezét és hosszú ideig jegyben járt.

A Hotel Magyar Király**** főbejáratával szemben impozáns üvegkupolás bálterem fogadja a belépőt, mely hétköznapjain is exkluzív látványt nyújt. Az elmúlt napokban a Kupolaterem „nyugalmi állapotában” érezhető vibrálás volt a levegőben, mely a készülődés izgalmából fakadt. A szálloda egy szombati rendezvényre készült. Családi esemény koronás helyszínéül, büszkén várta új ruháját. Négyszáz fős esküvői vacsora megszervezése és lebonyolítása volt a feladat. A fejekben letisztult gondolatok, a papírokon kiszínezett vázlatok, melyek nyomán a bálterem minden újabb díszét befogadva, talán még falait is kitágította a büszkeségtől. A „hozzáadott érték” tette a dolgát. Kezük nyomán óráról órára készült a nagy nap díszlete. „Munkásruhájuk” alatt mosolygó lelkeket lehetett sejteni, mely másnap az ünneplő ruhában az arcokon jelent meg. Fáradtságnak nyoma sem látszott, hiszen a tervezés, előkészítés és szervezés címszavak mellé egy kis pipa kerülhetett.

Lebonyolítani, pedig csak derűsen lehet.

Örömömre szolgál, hogy részese lehettem az átalakulásnak. Azt hiszem, hogy csak én láthattam, hogy beléptemkor pajkosan rám kacsintott.

Bizton állíthatom, hogy a Hotel Magyar Király**** augusztus harmadik szombatján királynővé változott.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.