Főoldal » A „lassú turizmust“ népszerűsíti a Magyar Turizmus Zrt.

A „lassú turizmust“ népszerűsíti a Magyar Turizmus Zrt.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.
A „lassú turizmust“ népszerűsíti a Magyar Turizmus Zrt. Ausztriában:különleges tanulmányút a vallási turizmus és lelki egészség jegyében

A Magyar Turizmus Zrt. különleges témájú és tartalmú tanulmányútra invitált 14 osztrák újságírót és turisztikai szakembert, akik a „csend békéje“ mottó jegyében a lelki egészség forrásával ismerkedtek hazánkban február 24-25 között. A vallás- és egészségturisztikai témában szervezett kétnapos sajtóút középpontjában a Sopronbánfalvai Pálos-Karmelita Kolostor (www.banfalvakolostor.hu) és a köréje épülő szolgáltatások alapos megismerése állt. A márciusban szállodaként nyitó, teljesen felújított egykori kolostor vendégei a szerzetesek meditativ szellemiségét 21. századi körülmények között élhetik át. Az egykori szerzetesi cellákból utánozhatatlan karakterű szállodai lakóhelyiségek jöttek létre, s a kolostor éttermének kiemelkedő színvonalú, kifinomult gasztronómiai kínálata szintén a vendégek a belső békéjének és harmóniájának elérését segíti.

Európa nyugati felében a lassú turizmus (slow tourism) reneszánszát éli, amely a stresszes mindennapoktól elszakadva biztosít szellemi és lelki szempontból is felejthetetlen élményeket a turistáknak. Ausztriában ugyancsak nagy népszerűségnek örvend és divatos a turizmus ezen új irányzata, amely tökéletesen beleillik az MT Zrt. hazánk egészségturizmust kiemelten népszerűsítő tevékenységébe. A mostani tanulmányúton az osztrák sajtót olyan neves és nagy presztízsű lapok képviselték, mint például a Wiener Zeitung, a több mint félmilliós olvasótáborral rendelkező Kurier, a legnagyobb katolikus napilap: a der Sonntag, illetve a legjelentősebb klasszikus bécsi rádióadó: a Radio Stephansdom. Az Ausztriából érkező delegációban helyett kaptak többek között a Klösterreich kulturális- és turisztikai egyesület képviselői, akik feladata a kolostorok turisztikai hasznosításának népszerűsítése. Ausztria piacvezető szemináriumszervező cégének, az OMC képviselője ugyancsak komoly lehetőséget lát a sopronbánfalvali kolostorszálló piaci hasznosításában. A tanulmányút további részében Liszt Ferenc nyomában jártak az osztrák szakemberek, valamint megismerkedtek a régió egészségturisztikai és kulturális attrakcióival, a Fertődi kastélyt rendhagyóan hg. Esterházy Antal kalauzolásában tekintették meg.

A Magyarországra érkező osztrák turisták közel 20 százaléka kulturális motivációval érkezik, s ezen belül mintegy 10 százalékra tehető a kifejezetten egyházi, vallási hajtóerővel bíró utazások aránya. Éppen ezért, a Magyar Turizmus Zrt. osztrák külképviselete kiemelt figyelmet szentel a kulturális- és vallási témán alapuló turizmus Ausztria és Magyarország közötti előmozdítására. E területen komoly lehetőség mutatkozik az ausztriai Klösterreich (www.kloesterreich.at) keretében való szorosabb együttműködésben. A Zirci Cisztercita Apátság Pannonhalma mellett 2008-ban lett tagja a nemzetközi egyesületnek, amelynek kulturális és egészségturisztikai ajánlatait egyre több vendég veszi igénybe.

Az MT Zrt. az elmúlt időszakban osztrák újságírók és a kolostorok egyházi képviselői számára már szervezett tanulmányutat, valamint közös kiadványok elkészítésében segédkezik. Az együttműködés célja, minél több világi turista számára lehetővi tenni a szakrális helyek megismertetését, illetve a pihenéshez a testi-lelki felüdülés teljes spektrumában alternatívát kínálni a „közönséges“ szálláshelyek és turisztikai attrakciók mellett. További információ és a letölthető kiadványok elérhetőek az egyesület honlapjáról: www.kloesterreich.at. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai kampányairól további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt; Bécs)

Forrás: Magyar Turizmus Zrt; Bécs

Fotó: www.hg.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.