Főoldal » A Libamáj Fesztiválról

A Libamáj Fesztiválról

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hatodik alkalommal rendezzük meg a Libamájfesztivált, amely számos helyszínt járt meg. A Fesztivál egykoron Orosházáról, a libamáj fővárosából kezdte meg népszerű hódító útját. 2008 óta járt már a Budai Várban is, az elmúlt évtől azonban az Erzsébet tér ad otthont a rendezvénynek.

2008-ban elsőként Orosházán, a libamáj fellegvárában szerveztük meg a Fesztivált. 2006-ban a 4Mancs nevű szervezetnek köszönhetően jelentős károkat szenvedett az ágazat és a benne dolgozó mintegy 10 ezer ember. A Fesztivált azért hívtuk életre, hogy közelebb vigyük ezt a különleges hungarikumot a hétköznapokhoz, és megmutassuk milyen sokoldalú gasztronómiai felhasználási lehetőség rejlik a libamájban. A „libaünnep” célja, hogy egy évben egy alkalommal a lehető legjobb áron, a lehető legváltozatosabban elkészítve találkozzunk a libamájjal. Ha ugyanis minden magyar egy évben csak 30 dkg libamájat enne, akkor az ágazat problémái megoldódnának és közel 10 ezer ember munkájára lenne újra szükség. Ezért gondoljuk úgy, hogy a libamáj nemzeti ügy is egyben.

Az idei Fesztviálra változatos programokkal készülünk szeptember 5-7. között: libaolimpia, színpadi látványfőzések és gyermekprogramok várják majd az érdeklődőket. A fesztivál díszvendége Orosháza városa lesz.

Az idei Libamájfesztivál két különleges ajánlattal is készül: most először már 990 Ft-tól lehet libamájas menüket kóstolni és kapható lesz egy Libamájfesztivál menü is, amelyet a fesztivál hivatalos ételén túl, egy pohár bort és egy desszertet is tartalmaz majd.

A Fesztivál pénteken 10 órakor nyitja meg kapuit és egészen vasárnap este 8 óráig várja a vendégeket. Aki pedig családdal érkezik, részt vehet a már hagyománynak számító Libaolimpián is.

Az idei Fesztivál kiállítókban is színesedett: liba tepertős bon-bon, házi füstölésű liba kolbász, áfonyás camambert fagylalt, Tokaji Aszús fagylalt különlegességek, helyszínen sült liba tepertő, szarvasgombás valamint fokhagymás serpenyős libamáj pástétom, tokaji aszús paté, helyben sütött kenyér, kiváló borok és pálinkák és sok egyéb különlegesség várja a látogatókat az Erzsébet téri Libamájfesztivál.

A színpadi beszélgetésekből pedig azt is megtudhatjuk majd, hogy milyen a jó libamáj és hogyan kell igazán ízletesen elkészíteni.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.