Főoldal » A „Négy Királyok” paradicsoma

A „Négy Királyok” paradicsoma

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Raja Ampat – Az Indonéziához tartozó Nyugat-Pápua szigetvilága őrzi Földünk legváltozatosabb korallvilágát és legszínesebb madárvilágát. A térség neve, Raja Ampat (Négy Király), mely a hajdani rádzsákra emlékeztet, egyben a 4 legnagyobb szigetre utal (Batanta, Waigeo, Misool, Salawati).

A majd’ félmagyarországnyi területen további másfél ezer kisebb-nagyobb sziget található, melyek felszínét gyakran egészen a vízpartig esőerdők borítják.

A táj felülről nézve egy szél és árapály formázta mészkősziklák, szigetek és tengervíz alkotta labirintus látványát idézi.

E földi paradicsomban nagyon kevés ember él, viszont csodaszép madarak annál inkább. Közéjük tartoznak a lombkoronában élő meghökkentő tollazatú (kizárólag itt előforduló) paradicsommadarak épp’ úgy, mint a sűrű aljnövényzet lakói, a struccalakúak rendjébe tartozó kazuárok.

A hely igazi búvárparadicsom. A merülők több mint 500 féle korall és mintegy 1.300 halfaj látványában gyönyörködhetnek, és olykor szőnyegcápákkal és sétáló cápákkal is „összefuthatnak”.

Képek forrásai: iwanttobehere.com, iwanttobehere.com, onebigphoto.com, pelauts.com, rajaampatnow.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.