Főoldal » A Nyócker Csillagai: Józsefváros zsidó szemmel

A Nyócker Csillagai: Józsefváros zsidó szemmel

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Budapest Beyond Sightseeing és a Bálint Ház bemutatja: A Nyócker Csillagai című sétát

A Nyócker Csillagai – Józsefváros zsidó szemmel – című sétáról:

A séta a Gutenberg tér játszóteréről indul, ahol egy közös illusztrált kultúrtörténeti bevezetőt tartunk. A séta során a Nyolcadik kerület zsidó kincseit kutatjuk. Mendemondák, és a múlt pletykái lebegik körül utunkat, ahogyan a sokszínű Nyolcker mélyére hatolunk. A hámló homlokzatokon, kapukon, törött ólomüvegeken felbukkanó Dávid csillagok egy valaha élettől pezsgő zsidó szubkultúrát rajzolnak ki.

Nyitott és felkészült vezetőink segítségével megdöbbentő összefüggésekre akadhatunk. Hangulatos ósdi utcákon át kanyarog utunk a Teleki tér forró levegőjű piacához. Itt egy egyedülálló, ma is működő lakás zsinagógába látogatunk. Feladatokkal, apró játékokkal tesszük emlékezetessé kalandozásunkat, hogy a Nyolcadik kerület felfedje előtted titkait és maradandó kultúrélményt adjon.

Találkozó: 2011. február 6-án vasárnap, 11 órakor a Gutenberg téren
A Nyócker Csillagai séta időtartama: 2-2,5 óra
A séta ára (magyar nyelvű vezetés esetén): 3000 Ft/ fő

5 fő feletti csoportok saját időpontot kérhetnek!
Bővebb információ és on-line bejelentkezés: www.beyondbudapest.hu

Forrás: 2010.balinthaz.hu
A Budapest Beyond Sightseeing szocio-kulturális turisztikai vállalkozás. 2007-ben vezette be a legendás 8. kerületet, a magyarországi turisztikai desztinációk közé. Egyedi megközelítéssel, a várost szociálisan, kulturálisan, élményszerűen bemutató interaktív módszerekkel dolgozik. A Budapest Beyond Sightseeing nem csak külföldi de magyar vendégek számára is szolgáltat. Tevékenységüket 2009-ben az Európai Bizottság közösségi szintű ’Jó Gyakorlattá’ nyilvánította.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.