Főoldal » A Szemlő-hegyi-barlang új attrakciói

A Szemlő-hegyi-barlang új attrakciói

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési program keretében elnyert támogatásból –több, mint 130 millió forintért – átépítették a Szemlő-hegyi-barlang fogadóépületét és parkját.
Az egy évig tartó építkezés célja a látogatottság jelentős növekedése. Az új látványosságok közül kiemelkedik a Magyarországon egyedülálló interaktív barlangtani kiállítás, a geológiai tanösvény, az önkiszolgáló vetítőterem és az „Égből pottyant barlangmesék” Levente Péter és Gryllus Vilmos előadásában. A gyermekek, óvodai, iskolai csoportok számára még vonzóbbá kívánják tenni a barlangot. A “Budapest földalatti virágoskertjének” nevezett, körülbelül évi 28 ezer látogatóval büszkélkedő barlang számos rendezvény helyszíne is, hiszen szerveznek ide születésnapokat, Mikulás-napot, esküvőket és céges rendezvényeket. Sőt, szükség esetén bevonhatók a közeli Pál-völgyi- és Mátyás-hegyi-barlangok is. A fejlesztéseknél kiemelt hangsúlyt helyeztek az akadálymentesítésre, illetve a vakok és hallókészülékkel rendelkezők megfelelő ellátására. A barlangterápia keretében pedig az asztmás és légúti betegségben szenvedők gyógyulhatnak a tiszta, pormentes levegőben.
A jelenleg 2200 méter hosszban feltárt, fokozottan védett barlang Budapest egyik legértékesebb természeti kincse. A több, tágas folyosóból álló túraútvonal mintegy 250 méter hosszú, melyet a látogatók kényelmes betonjárdákon és lépcsőkön járhatnak be.
Kép: www.szemlohegyi.atw.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.