Főoldal » A Tisza által kettészelt napsütötte megye négycsillagos borai és szálláshelyei

A Tisza által kettészelt napsütötte megye négycsillagos borai és szálláshelyei

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Tisza jobb partján elterülő Csongrádi borvidéken közel 2000 hektáron, kétharmad részben fehér szőlőt termelnek. A kezdetek a 11. századig nyúlnak vissza, ma is sok őshonos szőlőfajta található a területen, melyek közül a fehér Kövidinka és a vörös Kadarka említésre méltó. A tapasztaltabb borkedvelők jó szívvel gondolnak vissza a kitűnő Pusztamérgesi Rizlingre a Csongrádi Cabernetre és Kékfrankosra.

A szőlőket pusztító járványok az immunis talajnak, a hungaikum szőlőfajták az Alföldnek köszönhetően maradhattak fenn.

Ma négy területen folyik a szőlőtermesztés. Csongrád város büszkén viselheti a „Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa” kitüntető címet.

A hegyvidéki boroktól eltérően az Alföld borai lágyabb savakkal rendelkeznek. Itt termelik a könnyed, gyümölcsös „mindennapok borait”. A fehér borok közül a vidék jellegzetességei a Chardonnay, Rajnai rizling, Olasz rizling és a Zöld veltelini. Vörös borszőlő fajták a Kadarka, Cabernet franc, Sauvignon és Kékfrankos. A régi fajták pedig újra zöldellnek a Csongrádi borvidék ültetvényein. Szépen csengő nevek a Pozsonyi- és Mézes fehér valamint az Arany sárfehér.

Ha a borvidéken járva szüreti programokon veszünk részt, pihenőhelyül kiváló szállodákat találhatunk. Az első „Magyar Örökség Díjas Város” szívében található a hagyományőrző és egyben természetbarát vendéglátóhely, a Best Western Hotel Ginkgo Sas****.

Stílus és minőség a vendéglátásban a 90 szobás, századunk minden igényét kielégítő szálloda. Kényelmes lakosztályok, konyhával felszerelt apartmanok szolgálják a pihenés óráinak nyugalmát. A testi- és lelki feltöltődés igényesen kialakított tere a Gingko fitness részleg, ahol infra kabin, jacuzzi, szauna, testépítő- és szépítő gépek és masszázsszolgáltatások állnak a vendégek rendelkezésére. A szálloda éttermét a gazdag kínálat mellett kellemes, panorámaablakos, tágas környezet jellemzi. A belső udvaron található teraszon idillikus környezetben a közel százéves páfrányfenyő, a Gingko Biloba fa lomba alatt jól esik egy ital és egy meghitt beszélgetés. A névadó az egyik leghosszabb életű fa, melynek ezer évnél idősebb példányai is megtalálhatók. A környezet felkészült a szerepre, a szálloda pedig vendégszeretetével biztosítja jövőjét.

Borvidéki barangolásunk során Csongrád megye székhelyétől alig egy karnyújtásnyira a napsütötte megye legfiatalabb településére érkezünk. A környezet mesébe illő, melynek bizonyítékai a növényvilág mesebeli hangzású élőhelyei, mint a Tanaszi rét, Madarász tó, Kiskezű rét és a Csipaki semlyék. A hagyományos falusi élet és szokásinak eleven hagyományai, a szőlészet – borászat és a vadászat a termálvíz gyógyító csodája számos érdeklődő úti célját határozza meg.

Mórahalom központjában a négycsillagos minősítésű Szent Erzsébet Gyógyfürdő mellett találjuk a közel fél éves Colosseum**** Hotelt.

A név pedig kötelez. Ahogy az ókori római építményről egykoron egy angolszász egyházi író jósolta: „Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is.”, úgy bízhatunk az építtetők hitében a vendéglátásban. A fiatal szálloda 77 különböző kategóriájú szobával, nászutas- és elnöki lakosztállyal várja a vendégeket.

A pihenés, kikapcsolás, az üzleti turizmus kiszolgálására egyaránt alkalmas szállodában, közel kétszáz fő befogadóképességű konferenciaterem, több mint kétszáz négyzetméteres étterem a sikeres és meghitt rendezvények színhelyei. A Télikert és a Szivarszoba elnevezése önmagáért beszél.

Felejthetetlen élményben lehet része a feltöltődésre vágyóknak a hotel 320 m2 –es spa és wellness részlegében.

Ezen a tájon ismerik a vendéglátás titkait, felismerve természeti adottságaikat, a hagyományok erejét, a környezeti kínálatra építve kiváló programlehetőségeket ajánlanak. Teszik mindezt harmóniában olyan elengedhetetlenül fontos összetevők birtokában, mint a figyelem és szakértelem.

F.Óvári EditMEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.