Főoldal » A világ legmagasabb mászófala

A világ legmagasabb mászófala

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A hollandiai Groeningenben található Excalibur sziklamászó fal lélegzetelállító látványt nyújt.

Magyarország sem bővelkedik sziklamászó helyekben, azonban Hollandiában még rosszabb a helyzet. A hollandok okosan megoldották a problémát: ha már nincs természetes lehetőség az országban a sziklamászás szerelmeseinek, megépítették a világ legmagasabb mászófalát. A Groeningenben található Klimcentrum Bjoeks Excalibur névre keresztelt fala 37 méter magas,  mászófelülete 800 négyzetméter. Az önálló torony enyhén meg van döntve, így az egyik oldalán könnyebb, kezdők számára is megmászható utak vezetnek, míg a másik áthajló oldalon a profikra is nagy kihívások várnak. Ha az idő nem megfelelő a kültéri mászáshoz, akkor a torony melletti épületben lévő belső mászófalakat használhatjuk technikánk fejlesztésére. Ezeknek a magassága 18 méter, összesen 1100 négyzetméter mászófelülettel és egy 300 m2-es boulder fallal.
Napijegyet válthatunk a helyszínen, melynek ára 10€. Baráti társaságokat és iskolai csoportokat is fogadnak, tapasztalt oktató segít a kezdeti nehézségeken. Teljesen kezdők is biztonsággal kipróbálhatják a sziklamászás élményét, mivel teljes körű oktatást biztosítanak.

Forrás: www.bjoeks.nl
 

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?