Főoldal » A világ öt legszakadtabb utcája

A világ öt legszakadtabb utcája

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Összeállította a Times Online a leglomposabb utcák ötös toplistáját; rúgja meg a macska, mind Európában van – szerintük.
Meglehet, a lomposság megítélése meglehetősen relatív. A toplistában szereplő öt közterület – terek és utcák – legfőbb ismérve, hogy ledér nők, a belőlük elősködő félvilági alakok, zsebmetszők és kábítószer árusok kedvelt terepe. Hasonlóan “lompos” helyekért azonban nem kell sokáig kutakodni más kontinenseken sem.

A Times Online listája szerint első helyen a hamburgi Repersbahn áll, mely az utóbb egyre felkapottabbá, un, hip-negyeddé váló Sankt Pauli piroslámpás utcája annak minden tartozékával együtt. Hasonló jelenségeket tesz felelőssé a Times Online a prágai Vencel téren tapasztalhatókért. Prágát Amszterdam követi, de Damstraattal kapcsolatban sem tudunk meg nagy újdonságokat az előző kettőhöz képest, azaz kurtizánok, zsebmetszők, haramiák és korhely turisták. És mi más lehetne a következő a sorban, mint a párizsi Place Pigalle. Miért? Ugyanazokért. De itt legalább megemlíti a portál, hogy a környék sokat változott előnyére. A sort az athéni Omonia tér zárja, ahol jóllehet, 1990-ig a görög főváros szíve dobogott, de a lap szerint a bevándorlók miatt kritikus helyzet alakult ki. A tér szintén drogkereskedők, örömlányok és zsebesek helyszínévé vált.
Forrás: turizmusonline.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.