Főoldal » A világrekord méretű szaloncukor

A világrekord méretű szaloncukor

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nagy titok és rengeteg előkészület előzte meg a leleplezést, de mostanra biztossá vált, hogy a Bonbonetti Choco Kft. elkészítette nemcsak Magyarország, de a világ legnagyobb szaloncukrát. Így tehát hivatalosan is új magyar rekord született, amiben a prímet ezúttal egy több mint kétszáz kilós szaloncukor vitte.

Az előkészületek már jó ideje folytak, hiszen egy ekkora méretű óriás szaloncukor előállítása nemcsak az érdeklődők, de maguk a kivitelezők számára is újdonság volt. A Magyar Rekordok által hitelesített mega szaloncukor tehát összesen 209 kilogramm, ami jóval meghaladja az eredeti elképzeléseket.

A Bonbonetti vezérigazgatója, Sánta Sándor így nyilatkozott: „Nagy kihívás volt ez mindannyiunk számára, hiszen először is azt sem tudtuk, miként fog viselkedni maga a marcipán massza, és az őt körülvevő csokoládéborítás. Mindent az eredeti előállítási mód szerint kellett elkészítenünk és összeállítanunk, hiszen csak így lehet hiteles a rekord. Vagyis ugyanolyan alapanyagokból, ugyanolyan módon kellett elkészülnie, ugyanazzal az íz világgal. Ma már büszkén mondhatom, hogy ez sikerült. 

A Bonbonetti Csoport, hazánk legjelentősebb kapacitásokkal bíró csokoládégyára a világ legnagyobb szaloncukrát gyártotta le, s ezzel hívja fel a figyelmet a valódi csokoládé és a magas tápértékű anyagok, azaz a minőség fontosságára a szaloncukrok esetében is. Az óriás szaloncukor tömege több mint kétszáz kilogramm, melyből 20 ezer szaloncukor szem is kitelne, míg hossza 3 méter, s így egy 60 méter magas karácsonyfa ékes dísze lehetne.”

Az óriás szaloncukor elkészítésének célja nem csak önmagában a rekord felállítása volt, hanem, hogy felhívja a figyelmet a különleges Hungarikum sajátosságaira. A karácsonyi forgatagban és az elállítás körüli aggodalmak közepette sem feledkeztek meg arról a készítők, hogy az elkészült óriás szaloncukrot jótékony célra ajánlják fel.

A szerencsés gyermeksereg, ahova ez a hatalmas édesség kerül, a Béke Gyermekotthon, ahol közel száz bentlakó várja, hogy a Bonbonetti Jézuskája elhozza nekik az egyedülálló és különleges édességet.

Bővebb információk és forrás: www.itthon.hu

Képek: www.itthon.hu, www.hir6.hu, www.gasztro-tv.hu, www.merites.hu 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.