Főoldal » Aktívan a Mátrában

Aktívan a Mátrában

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tudja-e, hogy mennyi természeti csoda, épített látványosság, turisztikai attrakció, színvonalas és figyelmes kiszolgálás teszi élményszerűvé a kirándulást,  nyaralást az ország legmagasabb pontján és környezetében, a Mátrában?

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a helyi TDM szervezet 2012. augusztus 24-én Study tourt szervezett a turisztikai szakma képviselőinek, hogy a szakemberek saját tapasztalaik és élményeik alapján tájékoztatni tudják az odalátogatókat azokról a turisztikai lehetőségekről, amelyeket e csodálatos vidék nyújt.

A Mátra turisztikai kínálata nagyon gazdag kultúrális és természeti „kincsekben”, és nem csak a téli sportok kedvelőinek, hanem egész évben az odalátogató megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást: aktív pihenést, sportolási lehetőségeket nyáron is, szellemi kultúrát, és „kényeztető” fürdőzést SPA szolgáltatásokkal, megismerheti és megkostólhatja  a vidék jellegzetes borait.

Az extrém sportok kedvelőinek igazi  „csemege”  a Mátrában található sportlétesítmények kínálata. Egyéni utazóknak, baráti társaságoknak, az extrém sport szerelmeseinek ideális helyszín egy- vagy többnaposnapos, vagy akár egy hétvégi kalandtúrára.

Igazi élmény Gyöngyösről  kisgőzössel  utazni Mátrafüredre!

Mátrafüreden található a Hegyi Sportok Bázisa, ahol Magyarországon elsőként csak itt kipróbálhatja a „high-tech” élménytúrákat! A Bázison erdei TerepSegway, MountainCart, MonsterRoller, Downhill, SnowScooter vagy E-Bike túráit lehet kipróbálni.

Mátra-Sástón, 16 hektárnyi területen található az Oxigén Adrenalin Park, az ország legmagasabban fekvő kalandparkja, ahol az 1 évestől a 99 éves korig mindenkinek kínálnak extrém szórakozási lehetőségeket.

Gyöngyös építészeti különlegessége a Ferences Templom, Kolostor és Műemlékkönyvtár. A Kolostor az ország egyik legnagyobb ferencesek kolostora. 1998-ban egy felújítás révén itt találták meg a szerzetesek által 1950-ben, a kolostor államosítása előtt titokban elrejtett könyveket és kelyheket.

A Műemlékkönyvtár az ország legrégebbi, a középkor óta megszakítások nélkül, azonos településen működő könyvtár, ami 6 kódexet, 217 ősnyomtatványt és 799 antikvát őriz. Itt található a legrégibb nyomtatott könyv  az 1462-ből való Fust-Biblia.

Gyöngyösön a Mátra Múzeum hármas egységét az egykori Orczy-kastély, a 2 hektáros múzeumkert és a természettudományi pavilon alkotja. Az Orczy –kastély gyűjteményének különlegessége a kupola előterében található mamut csontváz. Jelenleg a kastélyban négy állandó kiállítás tekinthető meg:  Vadászattörténet, Helytörténet, Ásványtan, Őslénytan. A termésszettudományi pavilon központjában egy 15 méter magas épített kocsánytalan tölgyfa áll, mely meghatározza a kiállítás központi gondolatát, az élővilág szintezettségének bemutatását. A kiállítás látványelemei között található 24 dioráma, az élővilág és környezete szemléltetésére. A rendszertani egységekben a hazai fajok mellett más földrészek élővilágának reprezentánsaival is megismerkedhetnek a látogatók.

A Mátra Borvidék borait a Gyöngyös belvárosában található, patináns eklektikus stílúsban épült Borpalotában kostolhatják meg. Itt megkóstolhatják a kíváló, saját márkanév alatt– Fríz, Borpalota, Őzike– palackozott és forgalmazott borokat: Szürkebarát, Sauvignon Blanc, Olaszrizling, Zefir, Chardonnay, Tramini.

Akik egy kellemes pihenésre, fürdőzésre, kényeztetésre, gasztronómiai élményekre vágynak, vagy élvezni szeretnék a kristálytiszta levegőt és a mátrai erdők nyugalmát, töltsenek el néhány napot vagy egy hosszú hétvégét a Lifestyle Hotel Mátra szállodában, Mátraházán.

A Mátra természeti csodáit és a látványosságokat elmesélni nem lehet, ezeket LÁTNI KELL!!

Fotók:

http://www.adrenalin-park.hu/

http://www.matramuzeum.hu

http://www.gyongyos.ofm.hu

http://www.borpalota.hu

http://www.matrasegway.hu/

http://www.hotelmatra.hu/

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.