Főoldal » Ausztria, Salzburg – Hellbrunni kastély, salzburgi repülőtér

Ausztria, Salzburg – Hellbrunni kastély, salzburgi repülőtér

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Salzburgban a centrumtól nem messze lévő, és nem kevésbé szép Helbrunni kastélyt látogattuk meg, annak is a parkját és a parkban található vizi játékrendszert.

A vizijátékok vezetéssel tekinthetők meg, negyedóránként indulnak a csoportok. Nem volt szerencsénk az időjárással, ahogy elindult a csoportunk, gyakorlatilag rögtön elkezdett esni az eső. Így azért nem volt olyan élvezetes, mint eső nélkül, főleg, hogy az egésznek a lényege, hogy váratlannál váratlanabb helyeken lesz az ember lespriccelve valami láthatatlan helyről érkező vízsugárral.

     

Kis infó a kastélyról és a vizijátékokról innen: “A kastélyt 1613-16 között építtette Markus Sittikus von Hohenems, Salzburg mindenható hercegérseke. A park, a kastély, a vízépítészeti és -technikai létesítmények, berendezések csaknem négyszáz esztendő óta eredeti formájukban maradtak meg és működnek. Évi 270 ezer látogatójával Salzburg tartomány harmadik legkeresettebb idegenforgalmi mágnese.”

Ahogy vége lett a vezetésnek, elállt az eső, ezt mondanom sem kell. Beültünk az autóba és elautóztunk a salzburgi repülőtérre.

Már itthon kinéztük a legjobb spotter helyet (Lilienthal Strasse 122.), de előtte még megnéztük a 7-es hangárt, ami egy gyönyörű, modern üvegépítmény, ahol a Flying Bulls (Besenyei Péter csapata) repülőgépei és autók vannak kiállítva, illetve a nem mindennapi hangár helyet ad művészeti kiállításoknak, egy étteremnek (az internet szerint igen jó konyhával) és különféle rendezvényeknek.  A hangár látogatása ingyenes.

  

Aztán elmentünk a kiszemelt spotter helyre, majd leragadtunk egy játszótérnél. Ez nem volt messze a tutti helytől, úgyhogy innen is jól láttuk a le és felszálló gépeket.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.