Főoldal » Az els világsztárok a 22. VOLTra

Az els világsztárok a 22. VOLTra

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Karácsony el tt egy héttel 3 nevet jelentettek be a VOLT Fesztiválő szervez i. Ma már biztosra vehet , hogy jöv júliusban Sopronban lép színpadra a dán Volbeat, a brit Bring me the Horizon és a nyugat-európai fesztiválok szupersztárja, az amerikai MGMT. A VOLTot pár hete Európa legjobbjának jelölték a közepes méret fesztiválok között, a kontinensű egyetlen meghatározó versenyén, amelynek díjait januárban adják át Hollandiában. Miután a jöv évi VOLT Fesztiválra a kedvezményeső bérletek gyorsan elkeltek, ezért újabb 2000 db-ot dobtak piacra a szervez k.

„Az idei siker után természetes, hogy nagy a várakozás a közönségünk részér l. A karácsony el tti id szakban 3000 db bérletet dobtunk piacra, kedvezményes áron, ezt azonban – a nagy érdekl dés miatt – 5000-re emeltük, miután a tervezett mennyiség a vártnál hamarabb elkelt” – jelentették be a VOLT szervez i, hozzátéve, hogy hónapok óta dolgoznak azon, hogy a 22. VOLT Fesztiválon olyan világsztárokat láthassanak vendégül, akiket sokan várnak idehaza. „Nagy öröm számunkra, hogy az első hármasban máris olyanokat jelenthetünk be, akik a kívánságlistánk élmez nyét alkotják, évek óta: az ő MGMT, a Volbeat és a Bring Me the

Horizon mind a közönségünk kedvencének mondható” – mondta el a VOLT Fesztivál két alapító-f szervez je, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

 

Magyarországra érkezik a nyugat-európai fesztiválok szupersztár csapata, az

MGMT. 2007-2008-ban szanaszét robbantották a poppiacot az Oracular

Spectacular albumukkal. Aki nem hallotta még a Time To Pretend vagy a Kids dallamát, az átaludta a fenti két évet. Aztán a Congratulations albummal és az idei MGMT lemezzel meglep fordulattal váltak érett rockzenekarrá és megkerülhetetlenné. Az MGMT zenéje elképeszt en izgalmas zanza és egységes kavalkád egyben: Bowie-es artpop, klasszikus Beatles-es ízek, pszichedélia, folkrock, Queen-es glamrock, és így tovább, mindez éteri hangkörnyezetbe ágyazva.

Ha van zenekar, akit rajongók ezrei várnak évek óta Sopronba, akkor a Bring Me the Horizon minden kétséget kizáróan ilyen. A Sheffieldben született metalcore együttes nem viccel. A BMTH egy Jack Sparrow idézetb l vette aő nevét a Karib-tenger kalózaiból, de korántsem a Disney-univerzum inspirálja őket. A grindcore, death metal és emo alapokból építkez zenekarra koránő lecsapott a modern rockzene legérzékenyebb amerikai kiadója, az Epitaph Records. Az így összerakott stíluskeverék következménye, hogy a BMTH-t mindenkinek látni kell! Vagy imádod, vagy gy lölöd, de nem fogsz elmenniű mellette. 2014-ben Sempiternal címen megjelent negyedik albumukkal jönnek a VOLT fesztiválra, ami rengeteg elektronikával és lassabb rock-metal ritmussal jelzi, hogy a zenekar feln tt rockegyüttes lett, és ami mégő fontosabb,  az új nagylemez igazi slágergy jtemény. A legújabb album, aű Sempiternal felvételei 2012 júliusában indultak Terry Date producerrel, aki többek között a Korn, a Deftones, a Limp Bizkit, a Pantera, a Helmet, a Slipknot vagy az Incubus albumain is dolgozott. A monumentális hangzás és a dalokba a gitárok mellé nagyszer en beépült elektronika az ű ő keze munkáját dícséri.

A 2001-ben alakult Volbeat már a kezdetek kezdetén is a jelenlegi irány mellett tette le a voksát. Ez nem más, mint változatos elegye a punk harapósságának, a countrynak, a klasszikus rock’n’roll hagyományoknak, és a mély tónusú metal hangzásnak. Ám ez a produktum közel fabatkát sem érne Michael Poulsen hangja nélkül, melyben egy orgánumként elevenedik fel Glenn Danzig hátborzogató hangfekvése, a James Hetfield által a ’90-es évek közepén meghonosított dallamnyújtás, és egy csipetnyi Elvis Presley érzésvilág is. A Volbeat 2013-ban már igencsak lendületbe jött, Outlaw Gentlemen & Shady Ladies cím új albumuk nem csak azért fontos, mertű Room 24 cím dalukat Grammy-díjra jelölték, és mert a legjobb rocklemezekű között emlegetik ebben az évben, hanem azért is, mert ezzel járják a világot 2014-ben, és ezzel léptek fel tízezrek el tt Európában a nyári szezonban.ő

A VOLT Fesztivál eddigi története során számos elismerésben részesült már, de talán az egyik legfontosabb, hogy a European Festival Awards-on beválasztották a 10 legjobb fesztivál közé a közepes méret ek versenyében.ű A díjátadó gálára januárban kerül sor a hollnadiai Gröningenben.

Kedvezményes jegyek országszerte kaphatók. Kiemelt jegyirodák: Budapesten a Nyugati téren, Sopronban a Várkerületen, illetve a www.fesztivaljegy.hu oldalon.

Budapest, 2013. December 17.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.