Főoldal » Az osztrák Dunakanyar – Wachau

Az osztrák Dunakanyar – Wachau

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Gazdag történelmi múlt, rendkívüli kulturális kincsek és kitűnő élvezetek. A festői táj, a kitárulkozó látóhatár majd a beszűkülő tér, a szőlőhegyek és a gyümölcsösök játékos változásai elvarázsolják a látogatót. Ugyanúgy, ahogy a művészeket és gondolkodókat is. A környék az életet kedvelők és a műértők kedvelt találkahelye.

A Niebelungengau vidéke Ybbs/Persenburgnál kezdődik. A széles völgy egészen Melkig húzódik. A Niebelungengau név onnan ered, hogy a Niebelungenlied története szerint Bechelareni Rüdiger (Pöchlarn) hűbér birtokát állítólag itt kapta a hunok királyától, Attilától.

Ott kezdődik Wachau, a nemzetközileg is elismert borvidék, a szellemiség völgye és az egyik legszebb folyóvölgy, ahol a déli parton kiemelkedik a csodálatos Melki Apátság. 2000 óta Wachau az UNESCO Világörökség kitüntető címét birtokolja. Az egyedülálló műalkotás együttes egészen a folyón 40 kilométerre felfelé elhelyezkedő Krems városig terjed.

Krems elbűvölő óvárosa középkori utcáival és történelmi értékű épületeivel együtt alakítja ki a Krems völgy központját. Elkötelezett borászok Krems, Senftenberg, Rohrendorf, Furth von Göttweig és Gedersdorf táján évszázadok óta őskőzet- és lösztalajon elsősorban zöld veltelinit termesztenek.


Forrás: http://www.wachau.at/

Fotók: Schmidt Valéria

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.