Főoldal » Barangolások Kassán

Barangolások Kassán

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Kassai Városi Információs Központ 1993 óta szervezi a hazai és a külföldi turisták, valamint az érdeklődők számára a rendszeres gyalogos városnézést Kassai Barangolások címmel.

A címből is adódóan minden egyes alkalommal szó szerint barangolnak az érdeklődők az idegenvezetőkkel, mert mindig más útvonalon indulnak el, sőt a téma is mindig más. Volt már téma többek a gótikus és reneszánsz Kassa, a Kassai zsidóság, a város Nemzeti Színháza, de még a kassai kazamaták is. A felkészült és lelkes idegenvezetők pedig a laikusok számára is érthető módon adják közre a városban található érdekességeket, látnivalókat. Sőt, a barangolások résztvevői gyakran olyan helyekre is eljuthatnak, ahová más módon általában nem is lenne lehetséges.

A barangolásokra minden hónap első hétvégéjén kerül sor, különböző időpontokban magyarul, szlovákul és angolul. Három idegenvezető áll a barangolók szolgálatára. Az indulás minden egyes alkalommal a Tudományos Könyvtár épülete mellől (Fő utca 8, Kassa). Aki szereti Kassát, vagy akár az egész Felvidéket, és szeretné még alaposabban megismerni ezt a gyönyörű várost, Európa leendő kulturális fővárosát (2013), azt szeretettel várják a szervezők. Kassa vonattal, vagy autóval a közelíthető meg a legkönnyebben Miskolc irányából.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.