Főoldal » Berlini Állatkert

Berlini Állatkert

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Németország legrégibb és a világ egyik legnagyobb állatkertjében összesen mintegy 19.000 állatot, ebből 16.000 emlőst és 1.700 madárfajt találunk. IV. Frigyes adományaként nyitották meg a Tiergarten nevű 167 hektáros, egykori királyi vadászterületen Alexander von Humboldt unszolására 1844. augusztus 1-jén. Az Akvárium, mely mára Európa fajban leggazdagabbja, 1913-ban nyitotta meg kapuit. Az állatkerthez tartozik külön ragadozó-, víziló- és éjjeliállat-ház, és Európa legnagyobb madárháza. Területe a Tiergarten délnyugati csücskében kezdődik és a Landwehrkanalig tart. Az egzotikus Elefánt Kapu nevű bejárata, ami 1899-ben megsemmisült, majd 1984-re újra elkészült, a Budapester Stassén, az Euro-Centernél, az Oroszlán Kapu pedig a Hardenbergplatzon, közvetlenül a Bahnhof Zoologischer Gartennél van.

A ragadozó házban megtalálható az összes nagymacska és számos ritka kistestű ragadozó, mint például a gyűrűsfarkú mongúzfélék és a keskeny, csíkos mongúzfélék Madagaszkárról. Az alagsorban, a látogatók betekintést nyerhetnek az éjszakai állatok világába.

Az Akvárium három emeletén több mint 9 000 állatot találunk. Trópusi és hazai halak, cápák, krokodilok, kétéltűek, hüllők és különböző rovarok széles kínálatát fedezhetjük fel a 250 akváriumban.

Az Állatkert leghíresebb tagja Knut, a jegesmedve volt, aki sajnálatos módon március 19-én elpusztult. Immáron Bao-Bao és Yan-Yan, a két óriáspanda a leghíresebb lakója a Berlini Állatkertnek.

Az Állatkertbe vagy az Akváriumba megváltható a belépőjegy külön- külön is, hiszen nem mindenkit érdekelhet mindkét rész. A felnőtteknek 13 euro a napijegy, a diákoknak 10 euro , a 15 éven aluliaknak6,50 euro . Gyerekeknek pedig 5 éves korig ingyenes.

Aki mindkét részt (az Állatkertet és az Akváriumot is) meg szeretné nézni, annak a belépőjegy ha felnőtt, akkor 20 euro, ha diák, akkor 15 euro, ha 15 éven aluli, akkor 10 euro. Gyerekeknek 5 éves korig így is ingyenes.

Az Állatkert nyitva tartása 09:00-19:00 (18:00, 17:00-ig évszaktól függően). Az Akváriumé pedig  09:00-18:00.

Bővebb infókat az állatkert honlapján olvashattok.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.