Főoldal » „Bor, mámor… Bénye 2012” – Erdőbényei borfesztivál 2012. augusztus 17.-19.

„Bor, mámor… Bénye 2012” – Erdőbényei borfesztivál 2012. augusztus 17.-19.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Idén negyedik alkalommal augusztus 17-19.-én Erdőbényén várják az erdőbényei borászok az érdeklődőket a Zemplén egyik legizgalmasabb gasztro-kultur eseményén, a „Bor, mámor … Bénye” névre keresztelt 3 napos fesztiválon.

Az egyedülálló Tokaj-hegyaljai rendezvény fiatal jazz és népzenei előadóknak, kiállításoknak, gyerekprogramoknak ad otthont. A hosszúhétvége alatt mindenki számára nyitottak a helyi borászok kertjei, ahol természetesen nem csak bort kóstolhatnak az ide látogatók, hanem a környék neves éttermei is képviseltetik magukat. A fesztivál alapgondolata az, hogy a vendégek könnyed barátságos hangulatban kertről kertre sétáljanak és fedezzék fel ezt a varázslatos zempléni falut.

Minden egyes helyszín saját egyéniséggel bír, pont olyan, mint egy utazás… erre a várja a felfedezőket a Bor, mámor…, Bénye Fesztivál. Ma már egyre többen nem csak a világszínvonalú aszúkra gondolnak, ha meghallják a Tokaj szót, hiszen a terület méltán híres száraz borairól is. A „Bor, mámor…Bénye” ezeket az eddig kevésbé ismert borokat szeretné megismertetni a látogatókkal, mindezt hozzáillő ételek ajánlásával. A fesztivál alatt a régió legjobb chefjei és borászai házasítják a boraikat és a hozzá illő falatokat.  A Népszabadság által összeállított TOP 100 étterem közül négyen finomabbnál finomabb falatokat készítenek a fesztivál ideje alatt a vendégeknek. A piactéren kialakított kézműves vásárban zempléni finomságokat és kézműves termékeket vásárolhatnak  az érdeklődők.

A fesztivál szervezői az egész családra gondoltak, ezért a kisebbek számára is sok vonzó programot szerveznek. A legkisebbeket a Ringató, a nagyobbakat bohócok várják, majd részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, bábszínházi előadáson, táncház programokon.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2012/143

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.