Főoldal » Breaking: Blink-182 a Sziget Mínusz Egyedik napján

Breaking: Blink-182 a Sziget Mínusz Egyedik napján

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A hazai fesztiválok kívnságlistáin évek óta élvonalban lévő Blink-182 – hosszú egyeztetés után – igent mondott a szervezőknek: augusztus 11-én, a Sziget Mínusz Egyedik napján a Nagyszínpadon lépnek majd fel. Ezzel tehát eldőlt, hogy lesz Mínusz Egyedik nap, sőt a szervezők további koncerteket is
ígérnek erre a napra. Kerekedik a Nulladik nap kínálata is: a napokban csatlakozott Casper, az A Day To Rememberés Fedde le Grand– mindannyian az A38 felhozatalához. A fesztiválnapok programját pedig Cee Lo Green is erősíti majd a Nagyszínpadon és a friss hírek közt szerepel a Jimmy Eat World fellépése az A38-on.A 7 napos bérlet a Blink-re és a Nulladik napra is jó, amúgy pedig még május 1-ig olcsóbb a jegy. Érdemes sietni.

Amerika   egyik   legnépszerűbb,   több   tíz   milliós   lemezeladási   mutatókkal   büszkélkedő   pop­punk bandája, a   kaliforniai  Blink-182  hosszú   várakozás   után   először   a  Szigeten  mutatja  meg  erejét Magyarországon népes  és mindenre elszánt hazai rajongótáborának. Nincs két  éve, hogy Travis Barkerék rövid ideig parkolópályán lévő  zenekar alapításának huszadik  évfordulóját  ünnepelték, a buli azóta tart és végre hozzánk is elért; most jött el az idő, hogy a nyár legnagyobb fesztiválján egy
frenetikus zúzás keretében élőben szólaljanak meg a betéve ismert punk slágerek: az All The Small Things,   a   First   Date,   az   I   Miss   You,   a   Stay   Together   For   The   Kids   és   a   The   Rock   Show.

Az ötszörös Grammy­díjas amerikai ikon a karizmatikus férfi előadók egyike; slágergyáros dalszerző, kivételes   hangú   énekes,   kreatív   producer   és   filmcsillag.  Cee  Lo  Green  azon   kevés,   már­már szuperhősi képességekkel  megáldott kortárs  előadók  közé  tartozik, akik  egyedi  módon képesek egymással társítani a hip­hop és a soul stílusjegyeit úgy, hogy ennek az ellenállhatatlan kohéziónak eredményeképpen   karakteres,   igényes,   szexi   és   modern   r&b   zenék   jöjjenek   létre.   Dalaival  meghódította a slágerlistákat, zenéit milliók imádják, köztük sok magyar hívő  is, hiszen számait a hazai rádiók is gyakorta játsszák.

A  Jimmy  Eat  World  keletkezése   pillanatában   a   punk  energiáit  mozgósítva   még   világfelforgató terveket dédelgetett, de aztán rájöttek: szórakoztatóbbak  és sikeresek, ha lassítanak egy kicsit a tempón. A zenekar korai demói után csak másfél  évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a legmenőbb bandák  közé  kerüljenek.  A  Bleed  American  (Vérző  amerikai)  a  JEW második  mesterműve,  és nemcsak   azért,   mert   tökéletesen   kiérlelt,   kegyetlenül   kritikus   dalokat   tartalmaz,   hanem   szinte prófétikus látomás az alig három hónap múlva bekövetkező  9/11­ről. Ez volt az a lemez, amellyel nemcsak rajongótáborukat kápráztatták el, hanem vezette a Billboard modern rock listáját és platina fokozatot  ért el. Az album terjesztését a New York­i Ikertornyokat  ért támadás után hosszú  ideig szüneteltették, de ez csak megsokszorozta a mű kultikus erejét. A JEW töretlen karrierjét folytatva tavaly   jelentette   meg   nyolcadik   stúdióalbumát,   a   Damage­t. 

Benjamin Griffey, alias Casper sokoldalú, tehetséges és népszerű német rapper, énekes­szövegíró. Megnyerő stílusának ereje a változatosságban rejlik, munkái fogást találnak a keményvonalas hip­ hopra   fogékony   arcokon,   a   markáns   és   elmés   társadalomkritikát   megfogalmazó   szövegektől  beinduló nagyokosokon, a műfaj rockosításától  sem idegenkedő mindenevőkön és az érzelmesebb­ szenvedélyesebb­populárisabb   hangra   gerjedő   hangulatfüggőkön.  Nevét   második   albumának megjelenésekor már egész Németországban ismerték,  így nem csoda, a XOXO vezette a német lemezeladási  listát, kiérdemelte az  arany  minősítést  és  az   év  legkiválóbb  hip­hop anyagai  közt méltatták  a   kritikusok. Legfrissebb  lemeze,  a  Hinterland  tavaly  augusztusban   jött ki   és   szintén osztatlan sikert aratott.

Az  A Day to Remember  állandó  fellépője a keményzenéket is befogadó, legnagyobb nemzetközi fesztiváloknak. Pörgős, izzasztó, a közönség biztonsági, féltve őrzött energiatartalékait is felszámoló zenéjük   a   húzós   metalcore   és   a   pattogós   pop   punk   izgalmas   egyvelege.  ‘Best   International Newcomer’   kategóriában   nyertek   a   2008­as   Kerrang!   Awards­on.   Harmadik   nagy   volumenű munkájukkal, a Homesickkel nagy kereskedelmi sikert arattak, a 2009­ben megjelent lemezből több százezer példányt adtak el csak az Egyesült  Államokban, azonban ezt a teljesítményt az egy évvel később a What Separates Me From You­val rögtön felülmúlták.  Eddig  öt albummal jelentkeztek, aktuális   prezentációjuk   a   2013­as   Common   Courtesy.  

http://www.youtube.com/watch?v=Pn­6eOxnEMI

És  végül   érkezik  a  Szigetre  a számos  szakmai  díjjal  kitüntetett holland elektronikus  zenész   és producer, Fedde le Grand, aki   ­ minden ellentétes véleményt kizáróan ­ hazája legkeresettebb DJ­i közé tartozik, kinek kegyeiért a legnagyobb nemzetközi bulik szervezői és popsztárok versengenek. Hosszú  ideje minden  évben előkelő  helyen végez  a világ legnagyobb DJ­it rangsoroló  DJ  Mag százas listáján, trackjei és remixei pedig a legkeresettebb anyagoknak számítanak a világhálón és azon túl.

http://www.youtube.com/watch?v=leAScuEmK7A

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.