Főoldal » Breaking: Jönnek a Szigetre a Tankok

Breaking: Jönnek a Szigetre a Tankok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mára már nem titok: a szervezők felkérésére, a magyar rocktörténelemben immár negyed százada dübörgő Tankcsapda lép fel a Sziget Fesztiválköztársaság nemzetközi Nagyszínpadának headliner pozíciójában, a fesztivál “Mínusz Egyedik” napján, augusztus 11-én.

Az idén huszonötödik születésnapját ünneplő Tankcsapda története szinte összeforrt a vele majd’ egyidős Szigettel. “Az első Szigeten már ott voltak és Lukács Laci ejtőernyős balesete miatt csak egy fesztivált hagytak ki” – mesélte Gerendai Károly főszervező, hozzátéve, hogy Laci akkor is  – ha csak videóüzenetben ugyan, de – ott volt a Nagyszínpadon. “Mindenképpen szerettük volna, hogy idén is fellépjenek a Szigeten, azonban a jubileumhoz illő “külön napot” nem tudtunk felajánlani” – tette hozzá a főszervező. Végül arra kérték a bandát, hogy a “Mínusz Egyedik” napon, a Blink 182 zenekar előtti headliner sávban lépjenek fel a Nagyszínpadon. “Igyekeztünk méltó keretet adni a koncertnek, ezért olyan sávban kértük, hogy lépjenek fel, ahol magyar zenekar, mióta teljesen nemzetközivé vált a Nagyszínpad, még nem lépett fel” – mondta Gerendai.

„SZIGET csak egy van! A viccet félretéve, nagyon örülünk a felkérésnek, annak, hogy ránk gondoltak. Mindig élmény koncertezni Európa egyik legnagyobb kulturális és zenei fesztiváljának Nagyszínpadán” – fejtette ki Lukács Laci. „Idén nyáron a 25 éves jubileumi sorozat részeként mindössze hét nyári koncerten lehet látni a Tankcsapdát, ezért a szigetes fellépésünk egyfajta bónusz fesztiválprogram lesz. Nem ennek a sorozatnak a része, mivel ez nem egy önálló koncert” – teszi hozzá a frontember.  “Ettől függetlenül nagy alapossággal és izgalommal készülünk rá, úgy, mintha a saját bulink lenne. Egy amolyan igazi fesztivál-koncert lesz, amit látványban és hangzásban is a Nagyszínpadhoz igazítunk és abban mindenki biztos lehet, hogy „nem lesz pardon”, masszív és intenzív koncertre számíthat az, aki eljön a Szigetre augusztus 11-én, a mínusz egyedik napon” – mondja Lukács.

Ezzel tehát teljes az idei Fesztiválköztársaság Nagyszínpadának programja. A Mínusz Egyedik napon a headlinerek tehát a Tankcsapda és a Blink 182, a Nulladik napon – a Tankcsapdával egy pozícióban – lép fel a Queens of the Stone Age, majd jön az Opening Show Deadmau5 celebrálásában. Szerdán a két fő fellépő a Placebo és Skrillex, csütörtökön Lily Allen valamint Macklemore & Ryan Lewis, pénteken pedig a Manic Street Preachers és a Korn. A hétvége első napjának két headlinere a Madness és a Prodigy, vasárnap pedig az OutKast jön főműsoridőben, majd az End Show zárja a hetet, Calvin Harris közreműködésével.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.