Főoldal » Bringával a borok és vizek útján

Bringával a borok és vizek útján

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szerdán Nagymarosról rajtol el az első Trans Hungária Maraton terepkerékpáros verseny, amelynek résztvevői négy nap alatt 377 km-t teljesítenek, és augusztus 20-án érkeznek meg a tokaji célba.

Az “A Dunától a Tiszáig a vizek és a borok útján” jelszóval meghirdetett viadal egyrészt igazi kihívás a profi és amatőr hegyikerékpárosok számára, másrészt az észak-magyarországi megyékben a közeljövőben kijelölendő terepkerékpáros útvonalakra is igyekszik felhívni a figyelmet.

Nyugat-Európában már bevált gyakorlat, hogy az erdőkben és mezőkön kijelölt, jól járható útvonalakon haladnak a bringás turisták. A Trans Hungária Maraton útvonala 50 települést, 32 vízfolyást, 10 termálforrást és négy nemzeti parkot érint, s a szervezők azt remélik, hogy az észak-magyarországi tájakra később még visszatérnek majd a versenyzők.

A résztvevőknek a közel 400 km megtétele során összesen hatféle talajtípuson kell bringázniuk, s összesen 7400 méter szintkülönbséget kell legyőzniük.

A Trans Hungária Maratonra 153 nevezés érkezett, a mezőnyben szlovák, osztrák és román versenyzők is lesznek. A résztvevőket egyéniben, párosban és csapatban értékelik, s az összetett verseny mellett napi győzteseket is hirdetnek majd.

A mezőny a szerdai nyitónapon Nagymarosról Hollókőre teker, innen csütörtökön Kékestető érintésével Bükkszékig kerekeznek a versenyzők, majd pénteken Diósgyőrben lesz a cél. Augusztus 20-án egy kis autóbuszozás után Szerencsen pattannak nyeregbe a bringások, s innen a zempléni hegyeken keresztül a tokaji célig vezet majd az útjuk.

Szeretnének hagyományt teremteni a versennyel, amely jövőre valószínűleg ellentétes irányban, a Tiszától a Dunáig tart majd…

A Trans Hungária Maraton programja:

Augusztus 17. Szerda
1. szakasz: Nagymaros-Hollókő, 98 km, rajt: 9 óra

Augusztus 18. Csütörtök
2. szakasz: Hollókő-Bükkszék, 89 km, rajt: 9 óra

Augusztus 19. Péntek
3. szakasz: Bükkszék-Diósgyőr, 105 km, rajt: 9 óra

Augusztus 20. Szombat
4. szakasz: Szerencs-Tokaj, 85 km, rajt: 10 óra

Forrás: www.turizmus.com

Bővebb információk a versenyről, a nevezésről, képek a próbaútvonal bejárásról: www.transhungaria.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.