Főoldal » Budapest okoskönyv – Újdonság az idegenforgalmi piacon

Budapest okoskönyv – Újdonság az idegenforgalmi piacon

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Budapest okoskönyv tömör turisztikai információkat tartalmaz, a hazai és a külföldi turistáknak kínál lehetőséget arra, hogy okostelefonjuk vagy tabletjük segítségével felfedezhessék Budapestet. A két okoskönyvnek nincs előzményük a könyvpiacon, tértől függetleníthetőek és valódi újdonságot kínálnak.

Az A4-es lapnál alig nagyobb, zsebméretűre összehajtott kiadványon megtalálható a belváros térképe, amelyen számok jelölik a látnivalókat, a számokhoz QR-kódok tartoznak. Az okoskönyv használatához mobilinternet vagy wifi-elérés szükséges. 

A Budapest okoskönyv használatához töltsünk le okostelefonunkra egy ingyenes QR-kódolvasó applikációt, amelynek elindítása után fordítsuk a kamerát a térkép mellett található látnivaló QR-kódja felé. A kívánt kód felismertetése után a kijelzőn képes-hangos lejátszás indul el, miközben a narrátor a látnivaló és környéke történetét, érdekességeit ismerteti 5-15 percen át.

A nevezetességek: Királyi Palota, Várnegyed, Mátyás templom, Halászbástya, Citadella, Gellért Fürdő, Lánchíd, Lukács Fürdő, Margitsziget, Parlament, Szent István Bazilika, Magyar Nemzeti Múzeum, Operaház, Dohány utcai Zsinagóga, Váci utca, Pesti Broadway, Hősök tere, Állatkert, Vajdahunyad vára és a Széchenyi fürdő.

A Budapest okoskönyv belső oldalain  – Jó tudni! címszó alatt  –  hasznos közérdekű információkat is közöl a tömegközlekedésről – metró, földalatti, busz, villamos, HÉV, fogaskerekű, Budapest kártya, hajó közlekedés – internetkávézók, nyitvatartási idők, gyógyszertárak  és illemhelyek tudnivalóiról, valamint turistairodák címét és a segélyhívó telefonszámokat is tartalmazza.

A másik okoskönyv voltaképpen egy interaktív mese, amely mintegy két óra szórakozást kínál a kicsiknek úgy, hogy a képek mellett meghallgathatják Sarkadi Ágnes a kalandra vágyó nyulakról szóló, a mai korban játszódó meséjét. 

A Kossuth Kiadó kiadásában megjelent könyvek már kaphatóak.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2012/140

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.