Főoldal » Budavári Pálinka-és Kolbászfesztivál (okt.6-9.)

Budavári Pálinka-és Kolbászfesztivál (okt.6-9.)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A legnemesebb pálinkák, ételkülönlegességek, pazar kolbászkínálat, valamint vérpezsdítő zene várja a látogatókat a Budai Várban október 6-9. között, ahová idén Oroszországot és nemzeti italát, a vodkát hívták meg vendégségbe a Pálinka- és Kolbászfesztivál szervezői.

Az ötödik Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed ad otthont, ahol a tavalyi, teltházas rendezvény után a szervezők kétszer akkora területen várják a látogatókat. Az Oroszlános udvarral kibővült helyszínen a vendégek kényelmes körülmények között, saját asztalnál élvezhetik majd az ízeket és a muzsikát.

A tavaly debütáló vendégpárlat tematikát folytatva idén az oroszok nemzeti itala, a vodka kap nagyobb szerepet. Az orosz „negyedben” megtudhatjuk az igazi vodka készítésének titkát, és számos eredeti orosz vodkát és tradicionális orosz nemzeti ételt is megkóstolhatunk.

Az idei év újdonságaként a vendégek asztalt is foglalhatnak az Oroszlános udvarban, ahol pálinkakülönlegességek és ízletes fogások kerülnek terítékre. A közel ezer férőhelyes fedett helyszínen az igényeknek megfelelően kisebb baráti társaságok, és nagyobb céges találkozók is helyet kaphatnak, valamint előzetesen többféle menüsorból választhatnak.

A szervezők ezúttal is szeretnék felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés fontosságára, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka – és kolbászkülönlegességeket.

A belépőjegy a rendezvényre 2000 Ft, amely tartalmaz egy kóstolópoharat is. A bérlet ára 4000 Ft, ezzel a rendezvény összes helyszíne és programja korlátlanul látogatható. A Budavári Pálinka-és Kolbászfesztivál napijegyével és bérletével a Budapesti Történeti Múzeum ingyenesen látogatható.

Bővebb információkról a rendezvénnyel kapcsolatosan az alábbi oldalon tájékozódhatnak: www.palinkaeskolbasz.hu

Képek: www.palinkaeskolbasz.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.