Főoldal » Búvárparadicsom a fáraók földjén…

Búvárparadicsom a fáraók földjén…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A 20. század elején alapították, kezdetben még csak halászfaluként volt ismert, mára kedvelt turistaparadicsommá nőtte ki magát.
Hurghada Egyiptom legszebb üdülőhelyei közé tartozik, a tenger és a sivatag találkozásánál fekszik.

A várost elsősorban búvárkodás céljából keresik fel a turisták, akik izgalmas vízi felfedezőútra indulhatnak és megcsodálhatják a Vörös-tenger csodás élővilágát: a korallokat, és a ritka halfajokat.

Természetesen aki nem jártas a búvárkodásban, annak is lehetősége van erre a nem mindennapi élményre, hiszen helyben bármikor vehet búvárórákat. Emellett számos olyan vízi élmény várja a látogatókat, ami felejthetetlenné teszi az itt tartózkodást. Gondolok itt például a mélytengeri halászatra, vitorlázásra, szörfözésre…

Egyáltalán nem okoz gondot igényeinknek megfelelő szállást találni, hiszen közel 200 szálloda kínálatából választhatunk.

A tömegközlekedés segítségével elérhető közelségbe kerülnek a kávézók, kellemes éttermek, bazárok. A városnak három része van: az óváros Ad-Dahar, az újváros Sigala és végül a nyaralópart délen.

Ad-Daharban a bazársoron mindent megkaphatunk, amit csak szeretnénk, vízipipát, ajándéktárgyakat, amelyek Egyiptomra emlékeztetnek és ha elég ügyesek vagyunk, akkor mindezt akár fele árért. Alkudni kötelező, a tulajdonosok többsége itt nagyon engedékeny.

A városból rengeteg egy-két napos kirándulást szerveznek, melyek mindenki számára elérhetővé válnak akár hajóval, taxival, vagy busszal.
Kirándulást tehetünk a mesés Giftun szigetére, melynek zátonyvilága népszerű a búvárok körében.

Ellátogathatunk Kairóba, ami ugyan elég messze van a várostól, de megéri a fáradtságos utazást. Megcsodálhatjuk a piramisokat, a Szfinxet és az Egyiptom Múzeumot, ami Egyiptom történetébe nyújt némi bepillantást. Kiváló úticél a Királyok völgye, Luxor, viszont ide csak úgy lehet eljutni, ha előre bejelentik a turistabusz érkezését. Az idei évben dúló forradalmi harcok miatt nagyon szigorúan ellenőrzik ezt a területet, de aggodalomra semmi ok, nem lehetetlen a bejutás…

Képek: www.arabutazas.hu, medina.hu, happytellus.com, hiltontravel.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.