Főoldal » Celebrity Silhouette – Luxushotel a tengeren

Celebrity Silhouette – Luxushotel a tengeren

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2011 nyarán került vízre a Celebrity Cruises legújabb luxushajója, a Celebrity Silhouette. Idén nyáron a Földközi-tengeren, Rómából a Szentföldre jár a hajó, télen pedig a karibi-szigetvilágban lesz látható.
A Silhouette eltér a korábban vízre bocsátott hajóktól, ugyanis a környezeti normák időközben szigorodtak, ezért újabb fejlesztésekre kényszerültek.

A 319 méter hosszú és 36,8 méter széles hajó 17 szinten nyújt teljes kikapcsolódást összesen 2886 utas számára. A gépek teljesítménye összesen 67 200 kW, mellyel 24 csomós sebességet tud elérni. A hajóra lépve szigorú ellenőrzésen esnek át az utasok, akárcsak a repülőtéren.

A hajó minden igényt kielégítő központi éttermében egyszerre akár több száz vendég foglalhat helyet, asztalonként több pincér biztosítja a gyors és minőségi kiszolgálást.

A hajó színháztermében a legmodernebb hang- és fénytechnikának köszönhetően naponta többször szórakoztatják a közönséget. Természetesen a fő szerep a kaszinóé – akárcsak a többi hajón – többféle játéklehetőséget kínálva.

A nyitott fedélzeten napozóágyak sokasága várja a vendégeket, a fitnesztermek, a fedélzeti futópálya, az úszómedencék és a szauna kiváló lehetőséget biztosítanak az aktív pihenésre vágyóknak.

A kulináris élvezeteknek a hajó ötödik szintje ad teret, ahol jobbnál jobb kávézók, bárok és éttermek találhatóak, üvegasztalnál ülve, gyertyafény mellett nem is lehetne romantikusabb a tenger látványa. És természetesen ezekbe az éttermekbe is előzetes foglalás után juthatnak be a vendégek, akárcsak a „szárazföldön”.

A fedélzet legfelső szintjén frissen nyírt gyönyörű zöld pázsit található, amely egyedülálló a maga nemében, hiszen gondoljunk csak bele: milyen különleges, egy hajón érezni a friss fű illatát!? A Corning üvegmúzeummal kötött megállapodás értelmében a vendégek üvegfúvó show-n vehetnek részt, megtekinthetik, hogyan lesz az olvadt üvegből műtárgy.

A kikötések alkalmával számos parti kirándulást kínál a hajótársaság, aki pedig önálló felfedező túrára szeretne indulni, természetesen van rá lehetősége.

És ha még több élvezetre vágyunk, a kínálat sora igen csak hosszú:
kétszintes szépségpark, szabadtéri kosárlabda- és focipálya, grill bár, gyermekmegőrző, butikok, ajándékboltok, borok birodalma, kávézók és éttermek sokasága, egy szóval, minden, ami: luxus!

Képek:www.expertcruiser.com,www.charterworld.com,www.cruisecritic.co.uk

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.