Főoldal » Csillagnéző túra a Zselici Csillagoségbolt-parkban

Csillagnéző túra a Zselici Csillagoségbolt-parkban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A lakott területektől és azok közeléből a csillagos égbolt legtöbb látványossága eltűnt napjainkra a fényszennyezés miatt. Egyre kevesebb hely található a Földön és Magyarországon is, ahol a sötét égbolt szinte zavartalanul látható – ezek egyike a Zselic, Európa első Csillagoségbolt-parkja. A Hotel Kardosfa mellől indulunk 5-6 kilométeres sétára, csillagász vezetésével. Az éjszaki erdőben megtapasztalhatjuk, hogy lámpa nélkül mennyire jól lehet tájékozódni, miután szemünk megszokja a sötétséget. A séta közben gyakran megállva – derült égbolt esetén – lehetőség lesz a csillagos égbolt megfigyelésére, a tavaszi égbolt csillagképeinek megtekintésére Európa egyik legkisebb fényszennyezésű területén, a Zselici Csillagoségbolt-parkban.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozik az egész világra kiterjedő klímavédő akcióhoz, „A Föld Órájához”. A Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet a globális felmelegedés elleni összefogás fontosságára. Ennek érdekében március 26-án, szombaton 20:30-21:30-ig világszerte várhatóan több tízmillió ember kapcsolja ki egy órára a világítást és a televíziót.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.