Főoldal » Csütörtöktől vízummentesen utazhatunk a „Mosoly országába” Thaiföldre

Csütörtöktől vízummentesen utazhatunk a „Mosoly országába” Thaiföldre

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Thaiföld Délkelet-Ázsia egyik leglátogatottabb úticélja ahol a turistaszezon  novembertől- márciusig tart, és az egyik kedvelt úti cél a magyar utazók körében. Évente 10-12 ezer magyar turista utazik erre a csodálatos helyre. Ez nem véletlen, mivel  mindenki számára felejthetetlen élményeket nyújtanak az Arany Buddha-templomok, feldíszített elefántok, mosolygós thai táncosok, egzotikus ételek és az éjszakai piac színes kavalkádja.

A pihenésre és nyugalomra vágyóknak paradicsomi környezetet nyújtanak Pattaya, Phuket,  Koh Samui, Phi-Phi több kilométer hosszú, finomhomokos strandjai, a pálmafák valamint a  gyönyörű türkizkék öblök melyek kellemes fürdőzésre és a vízi sportok kipróbálására csábítják a turistákat.

A magyar utazásszervezők kedvező, jó ár-érték arányú utazási csomagokat kínálnak, minden szálláskategóriában, a legnevezetesebb üdülőközpontokban. Az utazásszervezők és utazási irodák által ajánlott utazási csomagok tartalmazzák a repülőjegy, transzfer, szállás, ellátás és idegenvezetés árát, ezen felül külön fizetendő a repülőtéri illeték, esetleges szervízdíj, útlemondási biztosítás.

Eddig a vízumdíj 30 euró volt egyszeri belépésre.

Az MTI és a Turizmus Panoráma Bulletinben közzétett információk szerint: „Vízummentesen utazhatnak Thaiföldre jövő csütörtöktől a magyar turisták, amennyiben az ott tartózkodás harminc napnál rövidebb ideig tart. Abban az esetben viszont csak 15 napra érvényes a vízummentesség, ha a turista nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre. A nem turista célú, illetve a harminc napot meghaladó tartózkodáshoz továbbra is vízum szükséges, ezt a Thaiföldi Királyság budapesti nagykövetségén lehet igényelni. A hatályos thai törvények szerint tartózkodási engedély hiányában külföldi állampolgárok 180 napon belül legfeljebb 90 napot tölthetnek az országban.”

Hova érdemes utaznunk ha Thaiföldet válasszuk úticélul? A Thaiföld – kulturális nevezetességek és természeti szépségek  bejegyzésből megtudhatják!

És, bár még nyár közepén járunk, az utazásszervezők kínálatában már megtaláljuk a „télből a nyárba” úticélokat, ahol novembertől- márciusig élvezhetjük a napfényt és a tengert.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.