Főoldal » Dinópark Ausztriában

Dinópark Ausztriában

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Styrassic Park valójában szabadtéri múzeum egy öthektáros erdőben, ahol megelevenednek a dinoszauruszos filmek díszletei az életnagyságú, a paleontológiai kutatások eredményeinek tökéletesen megfelelõ, valósághű modelleknek köszönhetően. A park bemutatja a dinoszauruszok történetét, megjelenésüktől kihalásukig, összesen több, mint 70 dinoszaurusz modell segítségével. Az őslények mellett az emberiség történetének hét millió évét illusztráló, életnagyságú makettsorok is izgalmas felfedezést kínálnak: az első tűzgyújtást, a szerszámkészítést, a kenyérsütést, az élelemszerzését, a vadászatot, a barlangfestést, az ősközösségi életet kísérhetjük végig.
A park Steiermark tartomány gyönyörű vidékén, Bad Gleichenberg városa mellett található, Délkelet-Ausztriában, kb. fél órányi autóútra a határtól. Különféle show műsorok színesítik a látványt: tanúi lehetünk vulkánkitörésnek, földrengésnek, sőt, egy „élő” dinoszaurusz is a közelünkben sétál el. A felnőtteknek is látványos park a gyerekekre külön gondol: van itt állatkert, óriáscsúszda, játszótér, dinómozi.
Aki több napot is szeretne eltölteni az izgalmas díszletek között, azoknak  szálláslehetőség is a rendelkezésükre áll: az Afrika Ház illetve a Dzsungel Hotel szobái a fák lombjai közé épültek, 3 és 6 méter magasságban, extrém körülményeket biztosítva a vendégeknek.
A parkba többféle kedvezményes belépő is váltható, az egyik leghasznosabb a városi szabadtéri stranddal kombinálható (a strand 5 percre van a parktól, többféle csúszdával és medencével rendelkezik, de igen emlékezetes a hegyek nyújtotta látvány is).
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.