Főoldal » Disznótoros Kolbászfesztivál

Disznótoros Kolbászfesztivál

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Novemberben érdemes lesz ellátogatni a budapesti „Disznótoros Kolbászfesztivál”-ra, ahol Magyarország legújabb és legeredetibb gasztronómiai szenzációjára számíthatnak a látogatók! A szervezők Budapestre hozzák az eredeti, hagyományőrző disznótoros hangulatot. A rendezvény 100% celebmentes, kifejezetten hagyományőrző jellegű, gasztro-kultúrális csemege lesz. A rendezvény mindhárom napján reggeltől sötétedésig családi és felnőtt programok sokasága várja a látogatókat a 100.000 négyzetméternyi rendezvényterületen. Sötétedés után kezdődhet az éjfélig tartó mulatság! A látogatók a rendezvényen nosztalgiázhatnak és kipróbálhatják, hogyan mulattak az előző generációk. A nappali programok során a gyerekeket és a felnőtteket is érdekes programok sokasága várja: állatsimogató rengeteg kisállattal és lovakkal, őshonos magyar állatok bemutatója (fekete bivaly, szürke marha, racka juh, mangalica, stb…) és az összes malacfajta is látható lesz, az idén felújított „Víztorony Park” területén. A 16.000nm-es park az elnevezését Európa legnagyobb víztornyáról kapta, mely téglából épült.

image
A gyerekeket számos ingyenes program várja a nappali programokon: arcfestés, bohócok, néptáncosok, gyerekfoglalkoztatók, kézzel hajtható cséplőgép (Kühne járgány), kukoricadaráló, kézműves foglalkozás, íjász bemutató, meseszínház, operett, néptánc, stb… A felnőttek sem unatkozhatnak, hiszen Európa legnagyobb vasúttörténeti parkjában sétálhatnak és csaknem száz vasúti műemléket nézhetnek meg: gőzmozdonyok, motorvonatok, vasúti kocsik, stb… A rendezvény alatt a gőzmozdony kiállításon és a vasútikocsi kiállításon idegenvezetők mutatják be a járműveket, amelyekre fel is lehet mászni. A Disznótoros Kolbászfesztivál alatt a park összes interaktív programja üzemelni fog (nappal): gőzmozdonyozás, kerti vasút 6 szerelvénnyel, hajtányok, mozdonyforgatók, sínautó és omnibusz. Kevés olyan hely van a világon, ahol igazi gőzmozdonnyal lehet megtenni egy kört. Nem a mozdony mögött vontatott vasúti kocsikban ülve, hanem a masiniszta mellett, a mozdony vezetőfülkéjében!!! Láthatók lesznek még veterán traktorok és stabil motorok, veterán autók és veterán motorok, a Vasúttörténeti Parkban áprilisban rendezendő „Oldtimerek Hétvégéje” ízelítőjeként. Reggeltől éjfélig válogathatnak a látogatók a hagyományos háztáji ételekből és italokból, valamint a gasztronómiai különlegességekből.

image A Disznótoros Kolbászfesztiválon óriási háztáji vásárt rendezünk: bor utca, pálinka utca, kézműves utca, népművészet utca, és kolbászfalu. Minden rendezvénynapon élő disznóvágás (vér és malacvisítás mentes) és húsfeldolgozás bemutatók lesznek, az esti programok nyitányaként. Nem akárhogy! Szénnel fűtött 120 éves gőzgép fogja laposszíjjal meghajtani a 112 éves cséplőgépet. A cséplőgépbe felül fogják betölteni a búzakévéket, hátul pedig kipotyog a szalma. A szalmát rögtön szétterítik a disznópörzsölő helyen, a malacot szalmaágyra teszik és kézi perzselővel megperzselik. Ezután a böllérek a malacot kettéhasítják és feldarabolják. A húst ledarálják, teknőben megfűszerezik és kolbászbélbe töltik. Ezután az asszonyok helyben sütik meg a kolbászt és az összes disznótoros finomságot. A disznótoros sátorban cigány muzsikusok húzzák majd a talp alá valót, a „Disznótoros Mulatság”-on. Aki fázik, az sétáljon egyet a pálinka utcában és hajtson fel egy kupica szíverősítőt. Az igazi házikolbászra vágyók a kolbászfaluban kalandozhatnak a házias disznótoros ízek világában. Fesztiválunkon a sokféle háztáji kolbász, hús és sajtféleségből télire bespájzolhatnak a háziasszonyok. A gasztronómiai különlegességekre vágyóknak a „Viztorony Park” területén épült borospincét és a bor teraszt ajánljuk. A népművészet utca és a „népi tájház” a népművészeti értékek iránt érdeklődők számára lesz unikum.

image
Melegedni a 3.000 négyzetméteres Orient mozdony fűtőházban lehet, ahol este 9-ig „Lakodalmas Mulatság”-on vigadhatnak és tömhetik a hasukat a látogatók. Este 9-től éjfélig a színpadon a régi idők zenekarjai szórakoztatják majd a nosztalgiára éhes publikumot. Régmúlt idők magyar és külföldi slágereit fogják előadni a régi idők legendás zenészei és zenekarjai. A mulatság utáni hazautaztatásban a rendezvény taxi szolgáltatója és a sofőrszolgálata fog segítséget nyújtani. Az autóval érkezők számára 1.200db parkolóhely áll rendelkezésre. A parkolás a rendezvény látogatóinak ingyenes! A Disznótoros Kolbászfesztivál vidéki árakkal érkezik a fővárosba! A napi belépőjegy ára a felnőtteknek csupán 2.500Ft-ba fog kerülni. A belépőjeggyel a látogatók láthatják a Disznótoros Kolbászfesztivál összes látványosságát, részt vehetnek a zenés programokon és megnézhetik a Magyar Vasúttörténeti Park oldtimer vasúti járműveit. A vendéglátás és a háztáji termék árusok óriási étel és italválasztékkal várják majd a látogatókat. A rendezvényen ebédelni és vacsorázni vágyók nem fognak csalódni, hiszen az étel árak maximálva lesznek: 450Ft/10dgk!

Jöjjenek hát a Disznótoros Kolbászfesztiválra november 14-16-ig, akik hagyományőrző mulatságra és falusi háztáji ízekre vágynak.

Nevezetességek a környéken: Budapest látnivalói

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.