Főoldal » Dubai az álmok városa!

Dubai az álmok városa!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mindkettőnk gyerekkori álma volt, hogy eljuthassunk erre a mesebeli helyre. Idén április 12-én a Swiss Halley-nek köszönhetően ez megvalósult, és felejthetetlen 12 napot töltöttünk el ebben a mesés országban! A szállás foglalásánál kicsit izgultunk, hogy jó szállodát találjunk, mivel azért Dubaiban is előfordulnak alacsonyabb kategóriás hotelek. Bárhova is utazunk a világon, célszerű szálloda láncot választani, mert egy alapszínvonalat mindenhol elvárhatunk, amit a lánc maga nyújt. Mi is így tettünk.

Elérkezett az utazás napja, és 5 és fél órás közvetlen repülőút után megérkeztünk Dubaiba. A vízum kezelése és retina vizsgálat után beléphettünk az álmok városába. A reptérről viszonylag olcsón bejuthatunk a városba taxival, illetve a legtöbb szálloda kicsit drágábban üzemeltet közvetlen transzfer járatokat is. Van egy harmadik módja is, hogy bejussunk a városba, de ezt csak a nagyon bátor vállalkozóknak ajánljuk: ez a metró. Mivel nem ismerjük a városrészeket, ezért könnyen eltévedhetünk. Bár a metró nagyon kommunikatív és elképesztő élményt nyújt. Ahogy kimentünk a repülőtér klimatizált épületéből éjjel 1 órakor, iszonyatos fülledt forróság csapott meg minket. 40 fok volt az átlagos hőmérséklet, a tenger kb. 28-30 fokos volt. Kint rengeteg taxi fogad minket, nem kell félni, hogy melyikbe szálunk be, ugyanis minden taxi órával felszerelt. Érdekessége a taxiknak, hogy a tetejük különböző színű ez a taxi cégre értendő, ez alól kivétel a női taxi, ami rózsaszín tetejű, mi ezt választottuk.

Mi a Hooliday Inn láncot választottuk, ami a Palm Jumeirah törzsénél van és nem csalódtunk! Valóban azt kaptuk, ami a képeken szerepelt. A szállodába érkezve a recepción nagyon segítőkészek és barátságosak voltak az éjszaka 1 órai érkezés ellenére is. Megkérdezték, hogy dohányzót vagy nem dohányzót kérünk, és milyen ágyat szeretnénk, természetesen King Size nem dohányzót választottunk! :) Boldogan hajtottuk álomra fejünket és vártuk a ránk váró élményeket!

Tudni kell, hogy itt a péntek felel meg a szombatnak, a szombat pedig a vasárnapnak, és itt a vasárnap az első munkanap. Nagy csalódás volt számunkra, hogy Dubaiban közvetlen tengerpartra akkor juthatunk ki, ha 5*-os luxus szállodát választunk, ami elég borsos áron van. Egyébként a tengerpart betonfallal van elzárva, mivel mindegyik egy-egy privát birtok. Habár mi is ezen strandok egyikén fürödtünk, de a Burj Al Arab melletti volt a miénk :)

Akik nem ilyen helyen szállnak meg, azoknak taxival kell menniük az úgynevezett Public Beach-re. Mindenhova taxival érdemes menni, mivel nagyon olcsó és egységes árakon van. Az alap tarifa 10 AED (600 Ft).

Itt minden plázákba van besűrítve, az utcán ne keressünk boltokat, mert csak elvétve találunk.

A plázák kínálata minden igényt kielégít, itt találhatók a szupermarketek, autókölcsönzők és minden egyéb szórakozási és bevásárlási lehetőségek. Két plázát érdemes kiemelnünk a sok közül. Az egyik a sípályájáról híres Mall Of  The Emirates, ami az Al Barsha városrészben található. A másik pedig a világ legnagyobb plázája címet elnyerő Dubai Mall. Ez a pláza a Burj Dubai városrészben található, ami Dubai új üzleti negyede. A Dubai Mallban található a Dubai Aquarium is.

Olyannyira plázához kötött itt minden, hogy a világ legmagasabb épületébe, a Burj Khalifába is plázán keresztül tudunk bemenni. Érdekesség, hogy az épületet a média rosszul nevezi el, ők ugyanis Burj Dubaiként hivatkoznak rá legtöbbször, ami a városrész neve, nem pedig Burj Khalifaként, ami valójában az épület neve! Jó tanács: hogyha a Burj Khalifába fel szeretnénk menni, akkor 3-4 nappal előtte vegyünk meg a jegyet a Dubai Mallba, mert elképesztő érdeklődés van rá. Ami nem csoda, hiszen a 828 méterével a világ legmagasabb épületeként számontartott Burj Khalifa valóban lélegzetelállító. De a lábánál elterülő Dubai Fountain, vagyis a zenére mozgó és világító szökőkút szintén egyedülálló a világon.

Két nap után rájöttünk, hogy autót érdemes bérelnünk Ehhez nemzetközi jogosítvány szükséges, ami Magyarországon 1500 Ft-ért elkészíttethető. El is mentünk egy autókölcsönzőbe, de kiderült, hogy akinek nincs hitelkártyája az nem tud bérelni még a világhírű kölcsönzőknél sem. Végül itt is kijött, amiről beszéltünk, hogy miért is érdemes szálloda láncba menni, mert végül a szálloda segítségét kértük: mondtuk, hogy nincs hitelkártyánk, de van készpénzünk. Erre egyből segítőkészek lettek :) Mindössze 1.000 AED-t (60.000 Ft) kellet kaucióként leraknunk, ami kockázatos is lehet, mivel az autó visszavételétől számított 20. napon utalják vissza nekünk. Autó kiválasztáskor kizárólag automatát tudunk választani, ugyanis itt minden automata. Nem csak az autók, tényleg minden! A buszmegálló ajtaja (minden buszmegálló klimatizált), a benzinkutak, a wc-k stb.

Az autó napi díja 4.500 Ft átszámolva, az általunk választott egy legújabb hófehér Toyota Yaris volt. Itt a Toyota a népautó de az átlag emberek itt BMW-kel, Audi-kal és Porsche-kal rohangálnak. A Ferrari, a Lamborghini és társaik is mindennapos jelenség errefelé. Elindultunk a kis Yarissal, hogy felfedezzük az Emirátusokat! Első utunk a benzinkútra vezetett, ahol kis híján a sírás tört ránk, amikor is átszámoltuk a literenkénti benzinárat… Még egy dolog, mielőtt elmondanánk, hogy mennyi is egy liter benzin: érdemes tudni, hogy itt nincs diesel üzemanyag. 1 liter 95-ös benzin ára 104 Ft, mindössze 3200 Ft-ból tankoltuk tele a Yaris-t.

Autóval nagyon jól megismerhetjük az igazi Dubai-t. Az első úti célunk a Palm Jumeirah-ra vezetett, ahol megnéztük az Atlantis hotelt és azon belül a The Lost Chambers (Az Elveszett Birodalom) nevezetű víz alatti világot. Autóval többször is visszajártunk a pálmára, bejártuk az egészet, már ahova beengedtek, ugyanis a magánvillákat katonák őrzik. Kezünkbe vettünk egy fakultatív programos újságot, amit minden hotel halljában megtalálhatunk. Számos fakultatív lehetőséget nyújt Dubai, ilyen például a Jeep Safari, Wild Wadi vizipark, helikopteres városnézés, ejtőernyős ugrás a pálmasziget felett, hangulatos hajóvacsora a Dubai Creek-en, Burj Khalifa, Burj Al Arab látogatás, Abu Dhabi városnézés, Souk-ok (arany bazár, fűszer bazár) látogatása és sok más egyéb. A bazárok a Deira városrészben találhatók, ami kicsit szegényesebb.

Sokkal nagyobb élmény és az ára is kedvezőbb, ha magunk járjuk be ezeket a helyeket szervezett utak helyett, így az időnkkel is mi rendelkezhetünk. Viszont fontos tudni, hogy a Burj Al Arabba a bejutás nem lehetetlen, ugyanis elkölthetünk ott egy ebédet vagy vacsorát csak az az egy probléma van, hogy kizárólag zárt, elegáns ruhában lehet bemenni.

Dubait és Abu Dhabit, de szinte az összes Emirátust kivilágított 6 sávos autópálya köt össze. Abu Dhabiba érve észrevettük, hogy jóval fejletlenebb és szétszórtabb, mint Dubai. Itt a taxik sem egyen színűek, de látszik, hogy fejlődik a város. Amit érdemes Abu Dhabiban megnézni az a Marina Mall, a Sheikh Zayed Mosque és az Emirates Palace (ez egy szálloda) – ide is csak hosszú ruhában mehetünk be.

Egész Dubai Amerikára hasonlít, de luxus színvonalon! Ez tényleg az álmok város, aki csak teheti nézze meg, felejthetetlen élmény!

Forrás : http://swisshalleyvelutaztam.com/blog/dubai-az-almok-varosa

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?