Főoldal » Egy hétvége a „halak királynőjével” – Süllőfesztivál

Egy hétvége a „halak királynőjével” – Süllőfesztivál

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Halételek sorával, finom borokkal, horgászversennyel, sétahajókázással, vásári forgataggal és szórakoztató programokkal várja vendégeit Szigligeti Turisztikai Egyesület szervezésében a már hagyományosnak számító VI. Szigligeti Süllőfesztivál az október 22-23-i ünnepi hétvégén.

Az évszaknak megfelelően öltőzve ősszel is lehet gasztronómiai fesztiválokra járni, főleg, ha olyan szép helyen rendezik, mint a Szigligeti strand, ahol evés-ivás közben a gyönyörű őszi tájat is megcsodálhatjuk. Talán ez is az egyik oka annak, hogy a Balaton legnépszerűbb főszezon utáni rendezvényének számít a Süllőfesztivál.

A 2006 óta megrendezésre kerülő fesztivál a kezdetektől több ezer embert vonz a városba, ahol a nem csak süllőből készült halételek és helyi ételkülönlegességek mellett Szigliget legjobb borait is megkóstolhatjuk, ami talán egy kicsit fel is melegíti az embert. Emellett kézműves vásár, a strandszínpadon gyerekműsorok, folklór és könnyűzenei programok szórakoztatják a vendégeket.

A rendezvény szombat reggel 7-kor horgászversennyel kezdődik, míg a színpad a 13 órai megnyitóval népesül be. Ezt követően kerül sor az Esterházy Fesztivál Zenekar, majd a Kinizsi Táncegyüttes népzenei egyvelegére, amit a Pico Jazz Band, valamint társastánc-bemutató, gyermek- és színházi műsorok követnek, azon felül bál is lesz a fesztivál első estéjén.

Vasárnap a Tapolcai Fúvós Együttes, a Kalimutu Jazz Band, és a magyar kultúrát és hagyományőrzést hirdető Kiss Kata Zenekar lép fel, 18.30-kor pedig tűzijátékkal zárul a fesztivál.

Mindkét napon menetrendi hajójárat indul a Süllőfesztiválra. Erről, a fesztivál részleteiről, ezen kívül finomabbnál finomabb halételek fényképes receptjeiről a www.sullofesztival.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Képek: www.szigliget.hu, www.balaton.vehir.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.